wittebonen-aardappelsoep met boerenkool en parmezaancroutons

wittebonen-aardappelsoep met boerenkool en parmezaancroutons

Het is weer het seizoen voor soep (als je het ons vraagt dan hè). Pannen vol geluk en kommen vol warm comfort. Met deze wittebonen-aardappelsoep zit je goed met je portie umami.

Nog meer soep? la dolce vita in een kom: 9x Italiaanse soep

Wittebonen-aardappelsoep met boerenkool en parmezaancroutons

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, weekend | italiaans |
Boers & elegant tegelijk: deze bonen-aardappelsoep zit vol umami
kooktijd45 minuten
oventijd20 minuten

ingrediënten

  • 4 el extra vergine olijfolie + extra om erover te sprenkelen
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 500 g aardappels, iets kruimig, geschild, in 1 cm-blokjes
  • 1 el rozemarijn, naaldjes gerist en fijngesneden + extra voor erover
  • 2 l kippenbouillon
  • 80 g korst van parmezaanse kaas
  • 800 g limabonen, afgespoeld en uitgelekt
  • ± 100 g fijngesneden boerenkool, zonder harde nerven
  • ½ bosje bladpeterselie, blaadjes geplukt en fijngesneden
  • 130 g licht oudbakken zuurdesembrood, zonder korst, in 2 cm-stukjes
  • 40 g parmezaanse kaas, fijngeraspt + extra voor erbij
  • ¼ tl chilivlokken

instructies

  • Verhit 3 el olijfolie in een grote soeppan op matig tot hoog vuur. Bak de ui, knoflook en aardappels al omscheppende 4-5 min. tot de ui glazig is. Voeg de rozemarijn toe en bak nog 1-2 min. Voeg de bouillon en de kaaskorst toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 25-30 min. trekken onder af en toe roeren.
  • Voeg de bonen toe en verwarm de soep nog ± 5 min. tot de aardappels gaar zijn.
  • Haal de kaaskorst eruit. Roer de boerenkool en peterselie erdoor.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een grote bakplaat in en bekleed met bakpapier. Schep in een grote kom de broodblokjes om met de parmezaanse kaas, chilivlokken, wat zout en peper en de resterende el olijfolie. Spreid uit op de geprepareerde bakplaat en rooster in 15-20 min. goudbruin en knapperig. Neem de parmezaancroutons uit de oven.
  • Schep de soep in kommen en bestrooi met de parmezaancroutons, nog wat rozemarijn en extra parmezaan. Besprenkel met olijfolie en serveer.
Voedingswaarde:
calorieën: 328kcal
|
eiwit: 15g
|
vet: 13g
|
koolhydraten: 46g
auteur: delicious.
RECEPT, BEREIDING: HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
wittebonen-aardappelsoep met boerenkool en parmezaancroutons