Marokkaanse wortelsoep met kruidige couscous

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
marokkaanse wortelsoep met kruidige couscous

Januari-blues bestrijd je heel effectief met plantaardig comfortfood als dahl met maïs of deze verrukkelijke wortelsoep!

De januariblues maakt geen schijn van kans met deze kruidige wortelsoep, of een van de andere gerechten uit het nieuwe nummer van delicious. Wat dacht je van stomende geurige rijst met geroosterde bloemkool, knapperige nachos met pittige bonen of romige dahl met maïs?

Mooi meegenomen: er komt geen vlees of vis aan te pas en alleen maar plantaardige zuivel. Zet deze comfortgerechten lekker stoer in één pan op tafel en opscheppen maar! Bestel het januarinummer met alle vegan gerechten hier:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
veganistisch, vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | | marokkaans | vegan, vegetarisch
In de oven karamelliseer je wortels samen met ui, knoflook en harissa als basis voor deze dikke, zoet-pittige soep. Je maakt de soep af met verse kruiden en vegan yoghurt voor een fris accent.
kooktijd25 minuten
oven50 minuten
totale tijd1 uur 15 minuten

ingrediënten

  • 1 bol knoflook, teentjes losgehaald maar niet gepeld
  • 1 kg wortels, in 2 cm-stukken
  • 1 grote ui, in partjes
  • 3 el harissa + extra voor erbij
  • ± 7 el extra vergine olijfolie
  • 200 g couscous
  • 1 ¾ l groentebouillon
  • 3 el ras el hanout
  • 55 g blanke rozijnen, grof gesneden
  • 45 g amandelschaafsel, geroosterd
  • 15 g muntblaadjes, in stukjes gescheurd + extra om erover te strooien
  • 15 g korianderblaadjes, fijngesneden + extra om erover te strooien
  • citroensap, naar smaak
  • granaatappelmelasse, om erover te sprenkelen
  • 240 g plantaardige yoghurt Griekse stijl, voor erbij

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
  • Schep in een kom de knoflooktenen en de stukken wortel en ui om met de harissa, 4 el van de olie en wat zout en peper. Verdeel ze over de bakplaat en rooster ze afgedekt met aluminium- folie 45-50 min. tot ze gaar zijn en licht karamelliseren. Laat iets afkoelen.
  • Doe intussen de couscous in een kleine kom. Breng 250 ml van de bouillon aan de kook in een kleine steelpan. Klop 2 tl van de ras el hanout erdoor en schenk over de couscous. Laat de couscous afgedekt ± 10 min. wellen. Schep luchtig om met een vork. Voeg de rozijnen, het amandelschaafsel, de kruiden, het citroensap en 3 el olie toe.
  • Druk de geroosterde knoflook uit de vliesjes. Pureer de geroosterde groenten met de knoflook, het vocht op de bakplaat en de rest van de bouillon en ras el hanout.
  • Verwarm de soep in een grote pan op halfhoog vuur. Breng op smaak met wat citroensap, zout en peper toe.
  • Strooi vlak voor serveren nog wat munt en koriander over de soep. Geef de couscous, granaatappelmelasse en yoghurt erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 681kcal
|
eiwit: 16g
|
vet: 32g
|
koolhydraten: 75g
auteur: delicious.
RECEPTEN: TOM WALTON | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: de 10 populairste soep en stoofrecepten van 2022

marokkaanse wortelsoep met kruidige couscous