sashimi met gegrilde paprika

sashimi met gegrilde paprika
RECEPTEN, FOODSTYLING: PIP SUMBAK | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: DAVID MORGAN.

Laat je BBQ of grill maar gloeien voor superzomers eten met de fantastische smaak van gegrilde tomaten, paprika’s of perzik & nectarine direct van het rooster. Mét sashimi!

Ben jij iemand die zoveel mogelijk tegelijkertijd op de barbecue legt, om vervolgens na een uur al een knoopje los te moeten maken? Dan hebben we een tip: de driegangen aanpak.

Begin met een lekker voorgerecht, zoals deze sashimi met gegrilde paprika, ga dan door met een knaller van een hoofdgerecht en serveer zelfs het toetje van de grill. Gegrilde ananas bijvoorbeeld met een bolletje macadamia-karamelijs.

Al deze zomerse recepten vind je nu in de nieuwe delicious. Met vooruit, hier alvast een voorproefje:

Sashimi met gegrilde paprika

lactosevrij
aantal 4 | voorgerecht | | japans | lactosevrij
Super – of moeten we zeggen supper – van de grill. Wil je nog een geweldig voorgerecht met superzomerse ingrediuenten, ga dan voor onze ultralekkere sashimi met gegrilde paprika & pepers.
Kooktijd25 minutes
Totale tijd25 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: mandoline, evt. BBQ

Ingrediënten

  • 200 g vis* van topkwaliteit, in 1 cm-blokjes ijsblokjes
  • 400 g groene paprika’s en pepers, bijv. zoete Turkse puntpaprika’s, poblano en padrón
  • 2 korte komkommers, in dunne lange repen geschaafd op de mandoline
  • 1 grote rijpe en stevige avocado, gehalveerd, dwars in plakjes
  • 1 bakje shiso-cress paars of groen 2 el furikake (toko)

dashidressing

  • 2 zakjes gerookte bonitovlokken van 2 g katsuobushi, toko
  • 2 1/2 el rijstazijn
  • 2 el mirin
  • 1 el kombu dashipoeder (toko)
  • 2 tl witte suiker

Instructies

  • Doe de vis in een kom en zet die op een kom water met ijsblokjes om hem ijskoud te houden. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Steek eventueel de BBQ aan of verhit een grillpan op hoog vuur. Gril de paprika’s en pepers tot ze blaren krijgen, doe ze in een kom en laat ze afgedekt met een bord 10 min. uitdampen. Ontvel ze, verwijder het zaad en de steeltjes. Snijd ze in lange repen.
  • Klop alle ingrediënten voor de dressing in een kom tot de suiker en het dashipoeder zijn opgelost.
  • Schep vlak voor serveren de vis, paprika’s en pepers, komkommer, avocado en dressing voorzichtig door elkaar in een schaal. Verdeel de shiso-cress erover en bestrooi met de furikake.

Voedingswaarde

calorieën: 238kcal
eiwit: 15g
vet: 13g
koolhydraten: 13g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLING: PIP SUMBAK | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: DAVID MORGAN.
*Kies duurzaam gevangen geelvintonijn of geelstaartkoningsvis uit Zeeland (met MSC-keurmerk).
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Hoofdgerecht van de bbq? Geglaceerde rundvleesspiesen