navarin: Frans stoofpotje met lam

navarin: Frans stoofpotje met lam

aantal 6 | hoofdgerecht | | frans |

Dit recept is gebaseerd op de traditionele Franse lams- en groentestoof navarin. Wij voeren het lam ‘dronken’ met witte wijn en vermout.Precies waar je zin in hebt als het wintert: verwarmende stoofpotten. Deze navarin heeft een verrassende twist en is makkelijk om te maken.

Kooktijd:1

stoven2

Totale tijd:3

Ingrediënten

  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 50 g boter
  • 800 g lamsnekstuk*, in blokken van 6 cm
  • 12 verse zilveruitjes*, gepeld, heel gelaten
  • 1 kleine knolselderij, ± 400 g, geschild, in stukken van 4 cm
  • 2 kleine pastinaken, geschild, in 4 lange parten
  • 1 teen knoflook, gehalveerd
  • 2 plukjes rozemarijn
  • 250 ml droge witte wijn
  • 250 ml droge vermout
  • 1 l runderbouillon
  • aardappelpuree en krokant gebakken salieblaadjes, voor erbij

Instructies

  1. Verhit de olie en boter in een grote braadpan op matig tot hoog vuur. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak in 2 delen rondom bruin in 6-8 min. Schep ze op een bord. Bak de zilveruitjes 5-6 min. tot ze beginnen te kleuren. Voeg de knolselderij en pastinaak toe. Smoor ze 5-6 min. op matig vuur tot ze kleuren. Schep op een grote schaal.
  2. Schep de blokjes vlees weer terug in de pan, voeg de knoflook en rozemarijn toe en bak 5 min. Schenk de wijn en vermout erbij, voeg de groenten weer toe en schep om. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat nog 5-6 min. koken op matig vuur zodat de smaken tot ontwikkeling komen. Draai het vuur dan laag en laat 25-30 min. heel zacht stoven. Voeg zout en peper naar smaak toe, leg de deksel op de pan en stoof de navarin nog 1-1½ uur tot het lamsvlees gaar is.
  3. Verdeel over borden en serveer met aardappelpuree en krokant gebakken salieblaadjes.

Voedingswaarde

* Bestel lamsnek van tevoren bij je slager. I.p.v. verse zilveruitjes kun je evt. kleine sjalotjes nemen.

Recipes: Matt Moran, Photography: Ben Dearnley, Styling: Kirsten Jenkins

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Maak ook eens: Noorse stoofpot met paddenstoelen, hazelnoten en bacon