Bij delicious. is de bar altijd open want jij shaket de lekkerste cocktails gewoon zelf: van signapore sling tot de French 75. Investeer in een paar mooie flessen drank en begin kerstavond met één van onze signature cocktails.
Culi-redacteur Liselore: ‘Kerst vier ik graag uitbundig. Om te beginnen met een goede cocktail of bubbels en natuurlijk veel lekkere hapjes.’ Iemand zin in een eendenkroket met grapefruit-pepermayonaise of een andere snack uit deze haute frituurlijst?
Om je feestdrankjes nog een extra twist te geven kun je experimenteren met de ijsblokjes. Kies eens een andere vorm, of voeg een smaakmaker toe zoals munt of dragon. Maar je kunt het zo gek maken als je zelf wil: van vruchten, citroensap, thee, tot watermeloensap.
Voor nog meer hapjes en drankjes sla je het kerstnummer van delicious. open op pagina 42. Bestel het magazine nu het nog kan:
winter berry cocktail
Deze cocktail valt of staat bij de rum en het sap dat je gebruikt. Kies voor donkere rum of maak de cocktail kruidig met spiced rum. Kies mooi donker, biologisch cranberrysap dat zuur van smaak is. De complexiteit en warme smaken van vermout maken het samen met de wintersiroop mooi af. Nog zo'n lekkere winterse cocktail: kerstnegroni.
Cider: vaak bestempeld als een biersoort, terwijl het meer weg heeft van wijn. Eigenlijk wordt het op dezelfde manier gemaakt, maar dan van appels. Deze cider-granaatappelcocktail is een heerlijke frisse dorstlesser!
Tess Posthumus heeft een enorm zwak voor Nederlands gedistilleerd, en dan in het bijzonder jenever. ‘Deze nationale drank gaat al sinds jaar en dag in cocktails. Zo rond 1900, de Gouden Eeuw van de cocktail, was 25% van alle Amerikaanse cocktails op basis van jenever. We exporteerden zoveel dat voor elke fles Engelse gin die werd geïmporteerd, acht flessen jenever naar Amerika gingen. Door oorlogen en graantekorten kwam het gebruik van jenever onder druk te staan en stopte de export. De stijl jenever zoals we die nu kennen is totaal anders dan die van toen. Nu zit er vaak nog maar een beetje moutwijn in jonge jenever. De klassieke jenever was veel rijker, meer zoals de 100% moutwijn-jenever van Notaris. Heerlijk!’
Deze cocktail wordt gemaakt van champagne, gin, citroensap en suiker, en wordt daarom vaak geserveerd als feestelijk alternatief voor ‘gewone’ champagne met oud & nieuw, Valentijnsdag of andere feestelijke gelegenheden. In plaats van champagne kun je natuurlijk ook prosecco of cava gebruiken. Lees hier 7 dingen die je nog niet wist over cava.
Een frisse, lichtpittige cocktail: dat is de dark 'n stormy van Tess Posthumus. Ga eens langs bij de slijter en vraag naar bitters, die geven je drankje nog meer smaak.Meer recepten van Tess?
Amaretto wordt ook wel bitterkoekjeslikeur genoemd. In deze cocktail wordt het gecombineerd met de frisse smaak van citrus waardoor het drankje een zure afdronk heeft. Garneer met een mooie sinaasappelschil voor een extra feestelijk effect. Probeer ook eens de French 75 cocktail die vaak wordt geserveerd met nieuwjaar!
Tess Posthumus, award winning bartender, schreef het boek Cocktails met Tess en deelt haar kennis over drank en cocktails elke maand in delicious. Laat je verleiden door deze zomerse Margarita. Nog meer cocktail-tips van Tess: Havana Old Fashioned
Rosemary's pear is een mocktail (cocktail zonder alcohol) met zoet perensap en een frisse, licht bittere twist van bitterlemon. De finishing touch is het takje verse rozemarijn dat heerlijk geurt en waardoor elk slokje naar meer smaakt!Nog een feestelijke cocktail proberen? wat dacht je van een French 75 met champagne!
Deze brandy alexander met cognac, crème de cacao en room is heerlijk. De room maakt de cocktail lekker romig en de crème de cacao geeft 'm wat zoets. Liever een cocktail zonder alcohol? Probeer deze rosemary's peach!
Voor deze herontdekte cocktail gebruikt Tess Posthumus Havana Club 7 years. Deze rum wordt nog steeds in Cuba gemaakt en heeft wat sigaar- en koffietonen. Meer sterke tips van Tess Posthumus? Bestel hier het februari nummer!
Met geen andere cocktail te vergelijken. Een bonte combinatie van verfijnde smaken: frisse ananas, limoen, zoete kersen, sinaasappellikeur en zachte kruidigheid door de D.O.M. Bénédictine en gin. Begin je weekend of vakantie goed met deze singapore sling!
De klassieke mimosa met jus d'orange en mousserende wijn is heerlijk, maar deze mimosa heeft een leuke twist door de mandarijn en kaneel. Net iets anders, maar misschien nog wel lekkerder.Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
Gek op Aperol spritz en gin-tonic? Maak dan zeker dit fusion drankje, de Aperol gin-tonic. Best of both worlds en de perfecte cocktail tijdens een lange zomerse avond.
Voeg salted caramel en espresso martini samen en je krijgt een nieuwe klapper van een cocktail. Dit drankje maakt van elke verjaardag een feest en is, als je het aan ons vraagt, altijd een goed idee!Ben jij nog niet helemaal thuis in de wereld van cocktails? Leer hier alle tips en tricks!
Een klassieke Cubaanse rumcocktail met maar drie ingrediënten. Simpel dus, maar wel heel lekker! Methode: shakeGlas: coupeGarnering: limoenpartje Begrijp je al die ingewikkelde cocktailtaal niet? Wij helpen je!
Voor een heerlijke cocktail hoef je niet naar een bar te gaan, die maak je gewoon zelf! Probeer deze bitterzoete klassieker uit Italië: negroni. Methode: stir Glas: rocks Garnering: sinaasappelzest Begrijp je al die ingewikkelde cocktailtaal niet? Wij helpen je!