aantal |
drankje |
feestelijk, kerst, winter |
internationaal |
Deze cocktail valt of staat bij de rum en het sap dat je gebruikt. Kies voor donkere rum of maak de cocktail kruidig met spiced rum. Kies mooi donker, biologisch cranberrysap dat zuur van smaak is. De complexiteit en warme smaken van vermout maken het samen met de wintersiroop mooi af. Nog zo'n lekkere winterse cocktail: kerstnegroni.
voorbereiding10 minutes minutes
wintersiroop10 minutes minutes
totale tijd20 minutes minutes
ingrediënten
- 45 ml donkere rum
- 10 ml rode vermout
- 45 ml cranberrysap
- 10 ml verse citroensap
- 10 ml wintersiroop*
wintersiroop
- 300 g kristalsuiker
- 150 ml water
garnering
- schijfje gedroogde sinaasappel
- kaneelstokje
- geraspte nootmuskaat
- 1 kaneelstokje
- 3 kruidnagels
- 1 steranijs
- 5 zwarte peperkorrels
- 1 schijfje verse gember
- sinaasappelzest
instructies
- Doe de rum, vermout, het cranberry- en citroensap en de siroop in een cocktailshaker. Vul de shaker met ijsblokjes en shake hard. Schenk uit in een rocksglas gevuld met ijsblokjes.
- Garneer met een schijfje gedroogde sinaasappel, een kaneelstokje en rasp er nootmuskaat over. Proost!
wintersiroop
- Doe alle ingrediënten in een pannetje en verhit zachtjes. Laat de suiker oplossen en zorg dat het niet aan de kook komt.
- Laat de siroop goed afkoelen, zeef dan de kruiden eruit. In een schone, glazen fles tot drie maanden houdbaar in de koelkast.
auteur: delicious.
* Siropen kun je kant-en-klaar kopen, maar ook zelf maken. Geen tijd om zelf wintersiroop te maken? Vervang deze dan door ahornsiroop.
Recept: Tess Posthumus. Fotografie: iStock
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!