Grey Goose Espresso Martini: hét drankje voor iedereen die niet van desserts houdt

De kans is groot dat je als delicious.lezer gaat koken voor een gezelschap. Joie de vivre! We genieten ervan. Van het zoeken van recepten tot urenlang natafelen met vrienden en familie. Maar, wat presenteer je gasten die niet van een dessert houden? Samen met Grey Goose kwamen we tot hét drankje voor na je diner: espresso martini.

Het begon voor ons in de zomer van 2021, toen The New York Times berichtte dat de espresso martini terug was van weggeweest. Zoals dat gaat, zag je vanaf dat moment overal het 90’s drankje in het straatbeeld. Het duurde even voordat de trend naar Nederland overwaaide, maar jawel: ook hier zien we volop mensen in restaurants en bars nippend aan een glas met drie koffiebonen zwevend op een crema-wolkje.

Zeker drankjes als moscow mule, pornstar martini én natuurlijk espresso martini zijn booming. Waarom? Je maakt bovengenoemde exemplaren in een handomdraai, of beter gezegd met een kleine shake or stir. Gewoon zelf, thuis. Voor je vrienden, familie en iedereen die je lief is.

Groots effect met kwaliteitsproducten

Een espresso martini is simpel en bevat geen ingewikkelde ingrediënten. Maar toch: neem één slokje en je ogen gaan open van verbazing. Een topper die op iedereen indruk maakt. Ideaal als drankje na je (kerst)diner óf met een dessert met bijvoorbeeld chocolade of vanille.

Aan onderstaande recept hebben we eigenlijk niets toe te voegen. Belangrijk is dat je voor kwalitatieve producten gaat. Kwalitatieve vodka én de lekkerste koffie maken het verschil tussen een middelmatige cocktail en een zachte cocktail die al je zintuigen prikkelt.

Grey Goose is not your average vodka. De drank ontstond doordat een stel Fransen vastberaden was om een vodka te creëren met de beste ingrediënten uit het land: zachte wintertarwe uit Picardië en omstreken plus zuiver bronwater uit Gensac in de Cognacstreek. Samengebracht in een exclusief proces dat is ontworpen en wordt gecontroleerd door de buitengewone vaardigheden en inzet van Grey Goose-keldermeester François Thibault. Benieuwd naar het verhaal, bekijk dan ook deze video.

Espresso martini recept

aantal | drankje | feestdagen, feestelijk, kerst | |

ingrediënten

  • 50 ml Grey Goose vodka
  • 30 ml espresso
  • 20 ml koffielikeur
  • Snufje zout
  • 3 koffiebonen
  • Ijsblokjes

instructies

  • Vul een cocktailshaker met ijsblokjes. Schenk de Grey Goose vodka, espresso en koffielikeur erbij.
  • Shake goed en zeef in een martini cocktailglas.
  • Garneer met drie koffiebonen.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Desserts die perfect combineren met een espresso martini (voor de dessert-liefhebbers aan tafel):

Bij de nieuwe Amsterdamse hotspot en Grey Goose-outlet-restaurant Nela combineren ze het drankje onder andere met baked alaska. Ons recept voor de ijstaart vind je hier.

bombe met hazelnoot en chocolade
Feestbombe!
Je kunt in plaats van kleintjes ook één grote maken voor 8 personen. Neem dan een diepe schaal van minimaal 1,4 liter inhoud. Gebruik de dubbele hoeveelheid ingrediënten. Meet de boven-wijdte van de schaal en maak de koekbodem zo groot als de diameter van de schaal. Zet de bombe minimaal 5,5 uur in de vriezer voor je de chocolade erover giet.
Tip: maak deze gemberbombes 1 dag eerder, begin zeker 6 uur van tevoren!
naar recept
bombe gember hazelnoot
chocoladetaart – délice – met bladgoud
Als bakken een erkende topsport was, dan vielen er met deze gracieuze taart vele prijzen te winnen. Ons jubileum vieren we met een tafel vol taarten, waar deze chocoladetaart subtiel schittert. Hij is rijk & romig, perfect voor de wintermaanden – en de feestdagen in het bijzonder. Begin minstens 1½ dag van tevoren aan dit recept.
De taart is goed voor 20 puntjes, dus je weet wat je te doen staat. Trek je bladgoud uit de kast, tijd om deze beauty te bakken!
naar recept
chocolade bladgoud
espresso martini