Havana Old Fashioned

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
cocktail tip havana


aantal 1 | drankje | weekend, zomer | |
Voor deze herontdekte cocktail gebruikt Tess Posthumus Havana Club 7 years. Deze rum wordt nog steeds in Cuba gemaakt en heeft wat sigaar- en koffietonen. Meer sterke tips van Tess Posthumus? Bestel hier het februari nummer!

ingrediënten

  • 60 ml Cubaanse rum
  • 10 ml PX-sherry
  • 5 ml kaneel-kruidnagelsiroop zie recept
  • 2 dashes Angostura-bitters*

om te garneren:

  • sinaasappelschijfje* gedroogd of een vers sinaasappelschilletje
  • steranijs
  • kaneelstokje

ook nodig:

  • ijsblokjes

methode: stir

    serveren in: rocksglas

      instructies

      • Vul een rocksglas met ijsblokjes. Schenk de Cubaanse rum, PX-sherry, Angostura bitters en kaneel-kruidnagelsiroop erbij. Stir alle ingrediënten +/- 30 sec. totdat het volume met ongeveer eenderde is toegenomen. Garneer met een gedroogd sinaasappelschijfje, steranijs en een kaneelstokje.
      Voedingswaarde: | | |
      auteur: delicious.
      * Angostura bitters koop je bij goed gesorteerde slijters.
      ** Snijd een biologische sinaasappel in hele dunne plakjes. Droog ze 8-10 uur in een oven van 100*C of tot ze licht gedroogd zijn.
      Recepten en bereiding: Tess Posthumus. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Productie: Merijn Tol
       
      Dit recept printen
      Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


      cocktail tip havana