delicious. maakt van alle chefs in de dop een betere kok. Vandaag gaan we vis bakken. In een krokant jasje en met zelfgemaakte remouladesaus.
Maak deze op de huid gebakken vis met een tomaat-olijfsalsa!
vis bakken
hoofdgerecht | 4 personen
500 g verse witvisfilets (koolvis)
± 50 g bloem
2 eieren, losgeklopt
8 beschuiten, fijngemalen
2 el boter
2 el olie
extra nodig keukenpapier
remouladesaus
100 ml mayonaise
100 ml dikke yoghurt (Griekse of Turkse met 10% vet)
1 el grof gehakte kappertjes
1 el fijngehakte platte peterselie
1 fijngehakt sjalotje
2 kleine fijngehakte augurken
Meng alle ingrediënten voor de remouladesaus in een kom. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
Dep de visfilets goed droog met keukenpapier en bestrooi ze aan beide kanten met peper en zout.
Doe de bloem, het ei en de beschuit elk in een diep bord. Haal de visfilets eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het beschuitkruim.* Druk alles goed aan, want ze moeten goed ‘in hun vel’ zitten.
Verhit de boter en olie 1 min in een koekenpan en bak hierin de visfilets ± 3 min. aan elke kant goudbruin en gaar.
* Probeer eens een ander smaakje. Meng 1 el verse groene kruiden door de bloem of 1 tl paprika- of kerriepoeder.
Bereiden ± 20 min.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
STYLING JAN WILLEM VAN RIEL RECEPT EKE MARIËN BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN
Nog veel meer tips voor het bereiden van vis + een heleboel recepten vind je in delicious. hét visboek! Bestel voor jezelf of geef het cadeau!