Goede bijgerechten kunnen het verschil maken tussen een fijn kerstdiner en een fantastisch kerstdiner. Maak grote schalen waar iedereen rijkelijk van kan opscheppen. Serveer naast het hoofdgerecht verschillende soorten puree, salade of groente.
kerstbijgerechten
Een goed stuk vlees, een lekker visje of mooie groenten kun je heel mooi presenteren op puree. Hieronder vind je een lijstje met 10x variatie op puree.
gekonfijte witlof met citroen en ansjovis
De smaak van gekonfijte witlof is minder bitter dan die van ‘gewone’. De ansjovis gebruik je in dit recept als smaakmaker in een pasta.
Worteltjes met karwij en yoghurt
Een bijgerecht dat blij maakt. Zoete, geroosterde wortels met komijnzaad, korianderzaad en honing. En erbij: kruidige yoghurt met gedroogde chilipeper en citroen.
Pompoen met salie en gekarameliseerde honing
Voor dit hoofdgerecht van pompoen met salie rooster je de pompoen in zijn geheel in de oven in een jasje van bakpapier en aluminiumfolie.
gebakken spruitjes met citroen, munt en karnemelk
Spruitjesliefhebbers opgelet! Chef-kok Dave Verheul van The Town Mouse in Melbourne tovert met lekkere seizoensproducten. Inspiratie voor vanavond: gebakken spruitjes met citroen, munt en karnemelk.
aubergines met kikkererwten, walnoten en dadels
De Noord-Ierse Diana Henry maakt recepten die naar je pan lonken. In delicious. januari schenken we aandacht aan haar nieuwe boek Simpel, Makkelijk eten, groots van smaak en selecteren we de lekkerste gerechten. Hier geven we je nog een fijne toegift: aubergines met kikkererwten
Zelfgemaakte frietjes zijn super easy en feestelijk! Je kunt eindeloos variëren met verschillende soorten friet. Wij geven een paar suggesties! Ideaal om te serveren bij een groot stuk vlees tijdens kerst. Maak er zelf mayonaise bij!
flinterdunne knolsederij met dragondressing en hazelnoot
Deze frisse knolselderijsalade past perfect bij een mooi stuk gebraden vlees maar kun je ook naast hele vis uit de oven serveren.
tarwesalade met groene kruiden, bietjes, amandelen en witte kaas
Deze tarwesalade móet je maken. Frisse kaas, zoete bietjes en groene kruiden maken hem onweerstaanbaar.