nr.1 foodmagazine

tijmcrêpes met uienmousse en zalm

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De meeste mensen denken bij crêpes aan de zoete flensjes met chocolade of fruit. Maar ook de hartige varianten zijn ontzettend lekker! Zoals deze tijmcrêpes met gerookte zalm die je als lunch of als voorgerecht kunt serveren.

Deze zoete kokoscrêpes met aardbeien moet je zeker ook eens proberen!

tijmcrêpes met zachtgegaarde uienmousse en gerookte zalm

voor- of lunchgerecht | 6 personen

300 g plakjes gerookte zalm
uienmousse
30 g gezouten boter
25 ml olijfolie
550 g rode uien, in stukjes
1 teentje knoflook, fijngesneden
10 g verse gember, geschild en geraspt
½ groene peper, zonder zaadjes
55 g mascarpone
1 el nigellazaad, geroosterd + crêpes
125 g bloem, gezeefd
3 eieren
10 g verse tijmblaadjes
250 ml volle melk
olijfolie, om te bakken

Klop voor de crêpes de bloem met de eieren, tijm, een beetje melk en een snuf zout tot een dik beslag en roer evt. klontjes goed weg.

Voeg beetje bij beetje de rest van de melk toe en blijf goed roeren. Laat het beslag 30 min. rusten.

Verwarm voor de uienmousse de boter en olijfolie in een koekenpan en voeg de uien, knoflook, gember, peper en een flinke snuf zout toe.
Bak de uien in 25-30 min. op laag vuur tot ze goudgeel en helemaal zacht zijn. Doe het uienmengsel in de keukenmachine en draai het glad. Haal eruit en schep in een kom.

Voeg het nigellazaad en de mascarpone toe en roer goed.

Bak intussen in wat olie van het beslag 8 flensjes goudbruin. Leg op ieder flensje wat zalm en daar bovenop de uienmousse. Serveer eventueel
met wat aangemaakte rucola.

Bereiden ± 45 min. / rusten beslag ± 30 min.

RECEPTEN KIRSTEN ECKHART FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 2 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

tijmcrêpes