nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

tarte flambée

aantal 4 | hoofdgerecht | | frans |
De Franse tarte flambée komt uit de Elzas. Traditioneel wordt dit pizzadeeg belegd met uiringen, crème fraîche en spekjes. Enjoy! Zin in meer Franse gerechten? Maak dan ook deze uiensoep.
kooktijd20 minuten
Oven40 minuten
totale tijd40 minuten

ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 600 g ui in ringen
  • 1 rol pizzadeeg koelvers, pak 600 g
  • 125 g crème fraîche
  • 125 g kwark Frans, vol
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 150 g gruyère geraspt
  • 2 el tijmblaadjes
  • voor erbij: salade

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de uiringen met een snuf zout in 10-12 min. zacht en lichtbruin. Rol het pizzadeeg uit en leg het op een vel bakpapier op een bakplaat. Meng de crème fraîche, kwark en knoflook met 1 el tijm. Voeg peper naar smaak toe. Strijk het roommengsel over de deegbodem.
  • Verdeel de uiringen over de deegbodem. Strooi er de gruyère, rest van de tijm en peper naar smaak over. Bak de uientaart in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar. Lekker met een salade met klassieke vinaigrette.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
No waste tip: Vaak is kant-en-klaar pizzadeeg verpakt met tomatensaus. Omdat deze niet wordt gebruikt in dit recept kun je het gebruiken in een pastasaus of tomatensoep of bij groente serveren.
Recept, styling en foodstyling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
tarte-flambée | delicious

Vijf extra receptideeën