nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

supergroentesoep met kikkererwten en geurige olie

aantal 6 | hoofdgerecht | doordeweeks | mediterraans |
Groenten en kikkererwten zijn rijk aan vezels waardoor de koolhydraten uit deze soep geleidelijk worden opgenomen. Dit voorkomt pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel. Goed voor een fit gevoel!
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 1 el olijfolie mild
  • 1 ui fijngesneden
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 bosje bladpeterselie blaadjes afgeplukt, steeltjes fijngesneden
  • 1 venkel in dunne plakjes
  • 2 stengels bleekselderij in kleine stukjes
  • 1 courgette klein, in plakjes
  • 1 broccoli roosjes losgemaakt, stronk* in stukjes gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 l groentebouillon
  • 400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 300 g spinazieblaadjes
  • 1 citroen sap
  • voor erbij: dikke Griekse yoghurt en basilicumolie

instructies

  • Verhit in een grote pan met dikke bodem de olie op matig tot hoog vuur. Bak hierin de ui, knoflook, peterseliesteeltjes, venkel, bleekselderij, courgette, stukjes broccolistronk en laurier 10 min. onder af en toe omscheppen. Draai het vuur hoog. Schenk de bouillon en kikkererwten erbij en laat 5 min. koken. Voeg de broccoliroosjes, peterselieblad en spinazie toe. Kook de broccoli afgedekt op matig vuur gaar in ± 5 min.
  • Haal de pan van het vuur. Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep glad met de staafmixer. Roer het citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over kommen. Schep in elke kom wat Griekse yoghurt en maal er wat zwarte peper over. Sprenkel wat basilicumolie erover en serveer.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* De stronk van broccoli kun je prima eten, de smaak is heerlijk zoetig. Schil de stronk wel, het buitenste deel is hard en vezelig.
Recept: Shannon Harley. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

groentesoep met kikkererwten | delicious

Vijf extra receptideeën

tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!