aantal 6 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
mediterraans |
Groenten en kikkererwten zijn rijk aan vezels waardoor de koolhydraten uit deze soep geleidelijk worden opgenomen. Dit voorkomt pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel. Goed voor een fit gevoel!
1broccoliroosjes losgemaakt, stronk* in stukjes gesneden
2laurierblaadjes
2lgroentebouillon
400gkikkererwtenuit blik, afgespoeld en uitgelekt
300gspinazieblaadjes
1citroensap
voor erbij:dikke Griekse yoghurt en basilicumolie
instructies
Verhit in een grote pan met dikke bodem de olie op matig tot hoog vuur. Bak hierin de ui, knoflook, peterseliesteeltjes, venkel, bleekselderij, courgette, stukjes broccolistronk en laurier 10 min. onder af en toe omscheppen. Draai het vuur hoog. Schenk de bouillon en kikkererwten erbij en laat 5 min. koken. Voeg de broccoliroosjes, peterselieblad en spinazie toe. Kook de broccoli afgedekt op matig vuur gaar in ± 5 min.
Haal de pan van het vuur. Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep glad met de staafmixer. Roer het citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over kommen. Schep in elke kom wat Griekse yoghurt en maal er wat zwarte peper over. Sprenkel wat basilicumolie erover en serveer.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* De stronk van broccoli kun je prima eten, de smaak is heerlijk zoetig. Schil de stronk wel, het buitenste deel is hard en vezelig. Recept: Shannon Harley. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten