nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
glutenvrij, lactosevrij

rendang met kurkumarijst

aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | aziatisch, indonesisch |
In Indonesië weten ze wat écht lekker is. Stoofvlees + zelfgemaakte kruidenpasta + romige kokossaus = verrukkelijk.
Heb jij nog stoofvlees over? Doe het dan op dit heerlijke broodje met smokey chilisaus.
voorbereiding40 minuten
vlees stoven4 uur
totale tijd4 uur 40 minuten

ingrediënten

  • 80 ml zonnebloemolie + 1 el extra
  • 20 g geraspte kokos, geroosterd
  • 750 g gestoofde puntborst
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • 2 tl vissaus
  • 1 el geraspte verse kurkumawortel*
  • 450 g gekookte zilvervliesrijst
  • muntblaadjes kleingesneden komkommer en gehakte pinda’s, voor erbij

rendangpasta

  • 30 g verse kurkumawortel, fijngesneden*
  • 30 g verse gemberwortel, fijngesneden**
  • 30 g verse laos, fijngesneden*
  • 2 stengels citroengras, alleen het wit, fijngesneden
  • 1 rode ui, fijngesneden + rode uiringen om te garneren
  • 6 rode chilipepers, fijngesneden
  • 6 tenen knoflook, fijngesneden
  • 3 limoenblaadjes, djeruk purut, fijngesneden*

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°Verhit in een braadpan de olie op hoog vuur. Braad het vlees hierin in ± 2 min. per kant bruin. Voeg 500 ml water toe en breng aan de kook. Zet afgedekt in de oven. Schakel de oventemperatuur terug tot 160°. Stoof het vlees in ± 4 uur heel mals en keer het halverwege. Voeg eventueel wat extra water toe. Neem het vlees uit de bouillon en laat het af- koelen. Vries de bouillon in voor later gebruik.
  • Maak alle ingrediënten voor de rendangpasta fijn met 2-3 el water in de keukenmachine.
  • Verhit de olie in een grote braadpan op matig tot hoog vuur. Bak hierin de rendangpasta onder regelmatig omscheppen ± 6 min. tot hij licht kleurt. Voeg de kokos toe en schep ± 2 min. om. Voeg het gare rundvlees, de kokosmelk, suiker, vissaus en 250 ml water toe. Verwarm tot het kookpunt en stoof met de deksel schuin op de pan 20 min. zodat de smaken goed mengen.
  • Verhit intussen de rest van de olie in een steelpan met dikke bodem op matig vuur. Bak hierin de kurkuma al omscheppend ± 2 min. Voeg de gare rijst toe en warm al omscheppend ± 2 min. door. Spreid uit op een schaal. Pluk het rundvlees met twee vorken uit elkaar en verdeel over de rijst. Garneer met munt, komkommer, pinda’s en dunne rode uiringen.
Voedingswaarde:
calorieën: 1050kcal
|
eiwit: 39g
|
vet: 82g
|
koolhydraten: 37g
auteur: delicious.
* Te koop bij de Aziatische supermarkt.
** Snel een gemberwortel schillen? 
Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.
Recepten en bereiding: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
rendang met kurkumarijst - delicious
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!