nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

pruimenclafoutis

aantal 6 | gebak, nagerecht | feestelijk | frans |
Maak nu deze pruimenclafoutis, een Franse klassieker. Want als het pruimentijd is, moet je er gebruik van maken. Supersnel klaar, helemaal niet moeilijk en een prima toetje voor… ja voor vanavond!


Wist je dat je ook HARTIGE clafoutis kunt maken? Met brie en spinazie bijvoorbeeld!
voorbereiding30 minuten
oven45 minuten
totale tijd1 uur 15 minuten

ingrediënten

  • 5 pruimen, gehalveerd, ontpit
  • 3 el cognac
  • 3 el ahornsiroop
  • 55 g bloem
  • 300 ml slagroom
  • 4 eieren + 2 extra dooiers
  • 165 g fijne kristalsuiker
  • mascarpone, voor erbij
  • ook nodig: ondiepe ovenschaal of ovenbestendige koekenpan, inhoud 1½ l, ingevet

instructies

  • Verwarm de oven voor op 160º.
  • Schep de pruimen in een kom om met de cognac en ahornsiroop. Klop in een andere kom de bloem, slagroom, eieren plus extra dooiers en de suiker door elkaar. Laat dit beslag 15 min. rusten bij kamertemperatuur. Laat de pruimen uitlekken boven een kom en voeg het opgevangen sap toe aan het beslag. Schenk het beslag in de ovenschaal of ovenbestendige pan. Druk de pruimen met de snijvlakken omhoog in het beslag. Bak ± 45 min. tot de clafoutis goudbruin en mooi gerezen is.
  • Serveer direct met de mascarpone.
Voedingswaarde:
calorieën: 370kcal
|
eiwit: 7g
|
vet: 20g
|
koolhydraten: 38g
auteur: delicious.
Recepten: Valli Little. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

pruimenclafoutis

Vijf extra receptideeën