delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

indische speklapjes in ketjap-tomatensaus

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | aziatisch |
Weer zo’n heerlijk recept van Janneke Philippi uit haar boek Stoven bij Janneke thuis. ‘Meestal gaan speklapjes bij ons in de koekenpan of op de barbecue. Gestoofd smelt het verrukkelijke spekvet samen met de tomaat en ketjap. Om je vingers bij op te eten, zo lekker!’
Heerlijk met de telor kecap van Janneke!
voorbereiding15 minuten
kooktijd20 minuten
totale tijd35 minuten

ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie
  • 4 scharrelspeklappen
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook in plakjes
  • 4 tomaten in stukken
  • 75 ml ketjap manis
  • 1 bosui fijngesneden
  • witte rijst en seroendeng* voor erbij

seroendeng

  • 1 tl komijn, gemalen
  • 1 tl korianderzaad, gemalen
  • 50 g gemalen kokos
  • 50 g gedopte pinda's

instructies

  • Verhit de olie in een stoofpan. Bestrooi de speklappen met zout en peper. Bak het vlees in ± 4 min. bruin aan. Neem de speklappen uit de pan.
  • Bak in het bakvet de ui met de knoflook. Schep de tomaat erdoor en bak ± 2 min. mee. Voeg de ketjap met 50 ml water toe en breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag en stoof de speklappen afgedekt in ± 20 min gaar. Haal de laatste 5 min. het deksel van de pan en laat het stoofvocht iets inkoken.
  • Bestrooi de speklappen met de bosui en serveer met witte rijst en seroendeng.
  • * De seroendeng moet je absoluut zelf maken! Dat is heel eenvoudig: verhit in eenkoekenpan een beetje zonnebloemolie.

seroendeng

  • Fruit de gemalen komijn en het gemalen korianderzaad tot de specerijen geuren. Schep de gemalen kokos erdoor en bak tot de kokos goudgeel kleurt. Schep de gedopte pinda’s erdoor en bak nog 1-2 min. Breng op smaak met zout en laat afkoelen. Bewaar de seroendeng in een luchtdicht afgesloten pot.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie en styling: Serge Philippi. Bewerking: Merijn tol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
speklapjes