delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
lactosevrij

aziatische zalm met noedels & sesamspinazie

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | aziatisch | lactosevrij


Op Aziatische wijze geef je zalm extra veel smaak. Bovendien is dit makkelijk en snel: het kokende water voor het pocheren van de zalm én voor het garen van de noedels komt direct uit de Quooker-kraan. 


Deze recept is tot stand gekomen in samenwerking met Quooker.
totale tijd35 minuten

ingrediënten

  • ½ visbouillonblokje
  • 1 stukje verse gember van 5 cm in dunne plakken
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 100 ml rijstwijn of droge sherry
  • 125 ml sojasaus
  • 2 bosuitjes in stukken + extra
  • 4 zalmfilets met vel à 200 g per stuk
  • 300 g sobanoedels of andere noedels
  • 500 g spinazie
  • ½ el sesamolie

instructies

  • Doe 300 ml kokend water in een pan waarin de zalmfilets net naast elkaar in passen. Los het bouillonblokje erin op. Doe de gember, steranijs, het kaneelstokje, rijstwijn, sojasaus en bosuitjes erbij en laat ± 15 min. zachtjes afgedekt trekken.
  • Doe dan de vis erbij, zet het vuur uit en laat afgedekt in ± 10 min. garen. Kook intussen de noedels in kokend water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Roerbak de spinazie in delen in een grote pan met de sesamolie en breng op smaak met zout.
  • Neem de vis uit het pocheervocht en serveer met de noedels en de spinazie. Kook eventueel het pocheer- vocht wat in en geef het erbij. Bestrooi met bosui.
Voedingswaarde:
calorieën: 889kcal
|
eiwit: 56g
|
vet: 40g
|
koolhydraten: 71g
auteur: delicious.
Met de Quooker-kraan heb je áltijd kokend water bij de hand en omdat je nooit te veel water kookt, bespaar je energie. Je water smaakt beter door het filter. Een waterkoker is overbodig… dus zo bespaar je ook ruimte. De kraan is 100% veilig en heeft een kindveilige bedieningsknop.
Recept: Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Victor De Launay
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!