nr.1 foodmagazine

Onze favoriete gerechten met overheerlijke burrata

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Burrata, wij vinden het heerlijk. Deze mozzarella-achtige, verse Italiaanse kaas komt uit de Italiaanse streek Puglia (Apulië). Dat burrata bij veel ingrediënten past, bewijst ons lijstje met 6 favorieten. Op je pizza, in je pasta of gewoon met flink wat geroosterde groenten on the side: met burrata kun je werkelijk alle kanten op!

parmezaanse kippensoep - delicious

parmezaanse kippensoep

Rijk, voedzaam en versterkend: er gaat niets boven dampende soul soep. Phoebe Wood geeft je daarom dit recept voor krachtige, opbeurende en extra gezonde kippensoep met Parmezaanse kaas. Meer Italiaanse soep inspiratie: paddenstoelensoep met mascarpone.

>> naar het recept 

quadroni met burrata en boerenkool | delicious

quadroni met burrata en boerenkoolpesto

Quadroni is een soort ravioli. Vul vierkante pastavellen met burrata en fijngesneden boerenkool en geef er zelfgemaakte pesto bij van babyboerenkool, walnoten, pijnboompitten, knoflook en geraspte parmezaan. Perfect voor een diner in Italiaanse stijl! Zin in traditionele boerenkool? Maak dan deze gegrilde rookworst met boerenkool.

>> naar het recept 

snelle pizza met pepperoni en burrata-delicious

snelle pizza met pepperoni en burrata

Iedereen blijft eten van deze snelle pizza die je dankzij de 5 minuten-bodem rapido op tafel zet. Met pepperoni en burrata geef je er die echte Italiaanse smaak aan.
Ook heel lekker: panpizza met pesto en parmaham.

>> naar het recept 

burrata caprese met aubergine en tomatenzaadjes

Burrata is mozzarella met een hart van dikke room. Samen met de zure tomatenzaadjes komt de romige smaak nog beter uit. Schenk er een lichte, zachte wijn bij die goed past bij mozzarella (en dus burrata): soepel en niet te krachtig rood, rosé of wit kan allemaal. En bij de frisse smaak van tomaten hoort een wijn met frisheid.

>> naar het recept 

peulen-kruidensalade met burrata - delicious

peulen-kruidensalade met burrata en grissini

Vier de nazomer met deze verrukkelijke peulen-kruidensalade, een maaltijdsalade met een feestelijk tintje. Peulvruchten zijn fantastisch, helemaal als ze ultravers zijn. Heerlijk met royaal kruiden, romige burrata en knapperige grissini. Je verdubbelt of verdriedubbelt de hoeveelheden van deze salades ook heel gemakkelijk, als je meer eters aan tafel hebt!

Nog een lekkere salade met peultjes

>> naar het recept 

burrata met geroosterde groenten, granaatappel & pistache

Een flinke bol burrata met alleen wat goede olijfolie is al heel lekker. Doe er groenten met harissa, granaatappelpitjes en knapperige pistachenootjes bij en je hebt écht een feestje op je bord.
Ook zo lekker bij romige burrata: peulen-kruidensalade en grissini.

>> naar het recept 

Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

burrata met geroosterde groenten (1)
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!