nr.1 foodmagazine

krab met gemarineerde peultjes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De hele zomer zijn er volop verse bonen: gespikkelde borlotti’s, dikke snijbonen, zoetepeultjes maar ook tuinbonen en doperwten. Juist door een simpele bereiding komen ze heel goed tot hun recht en proef je de volmaakte bonensmaak. Deze gerechten metallerlei zomerbonen zijn ideaal als stevige lunch of voor een zomeravond op hetbalkon of in de schaduw van een grote boom.

krab met gemarineerde peultjes citroengras en kleefrijst

hoofdgerecht (4 personen)

Gebruik superverse peultjes en sugarsnaps. Blancheer ze 1-2 min. in kokend water met zout en spoel ze meteen koud af.

2 ½ el tamari*
4 el vissaus
4 el rijstazijn
4 el sake
verse gemberwortel, geschild, fijngesneden
1 rode ui, in heel dunne ringen
1-2 rode pepers, zeer fijn gesneden
sap van 2 limoenen
1 el palmsuiker
2 stengels citroengras, gekneusd en fijngesneden
2 verse djeruk purutblaadjes*, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
200 g peultjes, in de lengte gehalveerd
200 g sugarsnaps, in de lengte gehalveerd
400 g thaise kleefrijst* of gebruik japanse sushi kleefrijst
1 bos verse koriander, fijngesneden
200 g vers wit krabvlees (bestel bij de visboer)

Schep alle ingrediënten behalve de rijst, koriander en krab door elkaar in een grote, ondiepe schaal. Zet afgedekt 1-2 uur in de koelkast en schep tussentijds af en toe om.

Controleer of de peultjes en sugarsnaps al lekker knapperig zijn en de smaak van de marinade opnemen. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet de peultjes en sugarsnaps af en schep ze om met de koriander en krab. Sprenkel 

er marinade naar smaak over en serveer met kleefrijst.

* Tamari is een lichte sojasaus. Te koop bij de toko, natuurwinkels en goed gesorteerde supermarktendjeruk purutblaadjes of kaffir lime blaadjes zijn te koop bij tokos en grote supermarkten. Thaise kleefrijst is een rijstsoort met korte korrel die je koopt bij Aziatische supermarkten.

Bereiden ± 20 min. / marineren ± 2 uur

RECEPTEN EN BEREIDING REBECCA SMITH FOTOGRAFIE TOBY SCOTT STYLING POLLY WEBB-WILSON

merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

krab-delicious