stoofschotel met bonen en rookworst

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Denk je aan een winterse maaltijd, dan denk je aan een heerlijke stoofschotel. Deze variant wordt gemaakt met varkensvlees, bonen en rookworst. Bak wat brood af voor erbij zodat je ook van de laatste restjes saus kunt genieten. Bovendien kun je deze stoofschotel gerust een dag of twee koel bewaren, dan smaakt het zelfs nóg beter!

Toch zin in een stoof met net wat extra pit? Misschien is deze Perzische stoofschotel met saffraankip, venkel & zuurbes het gerecht voor jou.

Varkensstoof met bonen en rookworst

hoofdgerecht (4 personen)

25 g boter
1 teen knoflook, fijngesneden
75 g gerookt ontbijtspek, in blokjes
1 ui, fijngesneden
1 pastinaak, in niet te kleine blokjes
400 g magere varkenslappen, in blokjes
1 blikje tomatenpuree (70 g)
250 ml vleesbouillon
1 tl venkelzaad
1 grove rookworst
2 takjes bladselderij + extra voor garnering
200 g witte bonen uit blik, pot of zak
1 stokbrood, voor erbij

Smelt de boter in een braadpan. Bak het spek met de ui, knoflook, pastinaak en het venkelzaad 4 min. Schep het vlees erdoor en bak 3 min. mee.

Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 min. Schenk de bouillon in de pan en breng tegen de kook. Draai het vuur laag, leg de rookworst en takjes bladselderij in de pan en stoof het vlees in 40 min. zachtjes gaar. Schep na 30 min. de bonen erdoor. Breng de stoof op smaak met peper, bestrooi met nog wat selderijblad en serveer met stokbrood.

Bereiden ± 15 min. / stoven ± 40 min.