nr.1 foodmagazine

Scaloppine al limone

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Door de schnitzels in bloem te bakken krijgt het een mooie bruine kleur en worden de sappen uit het vlees gebonden. Dit recept verscheen in Janneke Philippi’s boek Stoven bij Janneke thuis.

Maak ook eens een stoofpotje met vis.

scaloppine al limone

hoofdgerecht (4 personen)

4 kalfs- of varkensschnitzels
3 el bloem
3 el olijfolie
300 ml vleesfond
1 (bio)citroen, in plakjes
2 takjes peterselie, fijngehakt

Stap 1
Dep de schnitzels droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Strooi de bloem op een bord en haal er de schnitzels door. Verhit de olijfolie in een stoofpan. Bak de schnitzels aan beide kanten bruin aan en neem het vlees uit de pan.

Stap 2
Schenk de fond in de pan en roer met een spatel de aanbaksels los. Voeg de citroen toe en breng tegen de kook. Draai het vuur laag. Doe het vlees terug in de pan en stoof het afgedekt in ± 20 min. gaar.

Stap 3
Haal de laatste 5 min. de deksel van de pan en laat het stoofvocht tot de gewenste dikte inkoken. Leg het gestoofde vlees op een schaal en schep de citroenjus erover. Bestrooi met de peterselie. Lekker met gesmoorde snijbiet of (wilde) spinazie en aardappeltjes uit de oven.

Bereiden ± 15 min. / stoven ± 20 min.

citroenschnitzels-deliciousmagazine