kabeljauw met paarse peen en groente bulgur

Iedereen wil makkelijk, gezond en gevarieerd eten. Heb je behoefte aan meer inspiratie? Dan is HelloFresh een mooie optie. Ideaal voor mensen die weinig tijd, zin of energie hebben om boodschappen te doen of te bedenken wat te gaan eten. In de box zitten vaak verrassende ingrediënten als peterseliewortel en paarse peen. En altijd originele recepten.

HelloFresh staat bekend om hun fijne verse en seizoensproducten. Ze verwerken deze gerechten in wekelijks in hun box. In ons nieuwe nummer deelden we al het recept uit de HelloFresh Box van week 49, voor een platbroodpizza met bieten-amandelpesto. En vorige week deelden we al het recept voor boerenkool-peterseliewortelstamppot met worst en piccalilly. Nu delen we een overheerlijk recept met kabeljauw, paarse peen en groente bulgur uit hun box van week 51. Dit gerecht kent prachtige herfstkleuren; groene courgette samen met bulgur en verse kruiden. De paarse zoete peen maakt het dan net even anders en smaakt heerlijk met de romige kabeljauw. Door de kabeljauw eerst even op de huid te bakken wordt deze heerlijk knapperig.

Speciaal voor delicious.lezers biedt HelloFresh € 12,50 korting op zowel de eerste als de tweede box. Klik hier en gebruik de kortingscode DEHF1216 vóór 1 januari 2017.

hello freshkabeljauw met paarse peen en groente bulgur (met verse kruidenyoghurt)

hoofdgerecht | 4 personen

2 courgettes
2 paarse penen
335 g volkoren bulgur
4 takjes verse bladpeterselie
8 takjes verse koriander
12 blaadjes verse munt
8 el volle yoghurt
4 kabeljauwfilet met vel van 120 g
800 ml groentebouillon
4 el olijfolie
Extra vierge olijfolie naar smaak
ook nodig: peper en zout naar smaak

1. Bereid de bouillon. Snijd de courgette in blokjes en de paarse peen in halve maantjes en bewaar apart.

2. Verhit een pan met deksel op laag vuur en bak de bulgur zonder olie, al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, in 15 minuten droog. Voeg halverwege de courgette toe. Roer daarna met een vork de korrels los en laat afgedekt nagaren.

3. Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de paarse peen 1 minuut. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 10-12 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.

4. Snijd ondertussen de verse kruiden fijn en meng ¼ deel van de verse kruiden met yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.

5. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet 4 minuten op de kant met vel op middelhoog vuur. Keer de kabeljauwfilet daarna om en vak nog 1-2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met zout en peper.

6. Meng de bulgur met de overige verse kruiden, extra vierge olijfolie, peper en zout naar smaak.

7. Verdeel de bulgur met paarse peen en kabeljauw over de borden en garneer met yoghurt-kruidensaus.

Over HelloFresh

HelloFresh is een wekelijkse bestel- en bezorgservice van verse ingrediënten voor 3 tot 5 maaltijden met eenvoudige, originele recepten. De box wordt gratis thuis bezorgd. Per week kies je uit 9 gerechten, meestal in een half uur, op tafel staan. Elke bestelling wordt op maat gemaakt voor het opgegeven aantal maaltijden en personen om voedselverspilling tegen te gaan. HelloFresh selecteert verse en lekkere seizoensproducten van zo dichtbij mogelijk. Ook onalledaagse groenten die je niet snel in de supermarkt vindt. Zo leer je nieuwe producten kennen en hoe je ze makkelijk kunt bereiden. De herkomst van de producten is altijd duidelijk. HelloFresh heeft een eigen team van voedingsdeskundigen en chef- koks. HelloFresh onderhoudt nauw contact met alle leveranciers en gaat altijd voor kwaliteit. Zie ook hellofresh.nl/leveranciers

– delicious. samen met HelloFresh –

hello fresh