gestoofde varkensschouder met abrikozen en salie

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een pan stoofvlees is ideaal voor een etentje met vrienden of familie. Het vlees kan van tevoren worden klaargemaakt en wordt in 4 uur geurig en gaar in de oven. De saus en de aardappels gaan samen met de gestoofde varkensschouder in dezelfde pan.

Zo’n heerlijk stoofgerecht vraagt om een goed nagerecht. Zoals deze chocoladetaart met hazelnootdeeg…

gestoofde varkensschouder met abrikozen, amandelen en salie

hoofdgerecht (5-7 personen)

300 g gedroogde abrikozen
blaadjes van 1½ takje salie
100 g blanke amandelen, grof gehakt
1 grote ui, fijn gesnipperd
2 el fijngehakte verse gember
2 el dijonmosterd
1200 g varkensschouder, ontbeend en op kamertemperatuur* (vraag de slager het vlees zo open te snijden dat het gevuld en opgerold kan worden)
2 el olijfolie, om in te bakken
1 flesje witbier
4 kleine rode uien, gepeld
300-400 g krielaardappels
ook nodig: een goede braadpan

Verwarm de oven voor op 140°C.

Snijd de helft van de abrikozen in stukjes. Snijd de blaadjes van ½ takje salie in reepjes. Meng de stukjes abrikoos met de saliereepjes, amandelen, ui en gember. Breng op smaak met zout en peper.

Meng de mosterd met zout en peper en wrijf het vlees ermee in. Verdeel de vulling over de schouder en rol het vlees op. Bind vast met keukentouw. Verhit de olie in de pan en bak het vlees rondom lichtbruin.

Neem het vlees uit de pan en giet het bier er in. Doe de rest van de abrikozen, 1 takje salie en de rode uien erbij. Leg het vlees weer in de pan. Zet de pan in het midden van de oven en stoof het 3½ uur. Neem de deksel van de pan
(pas op, hij is heet), voeg de krieltjes toe en bak afgesloten in ± 30 min. helemaal gaar.

Neem het vlees uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie ± 10 min. rusten. Kook intussen eventueel het vocht met de krieltjes in tot een iets dikkere saus.

Snijd het vlees in plakken en serveer met de abrikozen en de krieltjes.

Bereiden ± 30 min. / oven ± 4 uur / rusten ± 10 min.

WIL JE EEN BK-PAN MET 25% KORTING?
Ga naar www.bk.nl en ontvang met de kortingscode delicious2017 eenmalig 25% korting op de bak- en braadcollectie van BK (exclusief de Royal Dutch Oven-serie). Kijk op www.bk.nl/braadpannen voor meer informatie over de braadpannen van BK.

DELICIOUS. SAMEN MET BK-PANNEN, RECEPT DOSIA BREWER FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI

vleesboek van delicious.Nog veel meer lekkere recepten met vlees vind je in delicious. hét vleesboek! Bestel het voor jezelf of geef het cadeau!

gestoofde varkensschouder

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze