nr.1 foodmagazine

sobanoedels met zalm en zoete aardappel

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Als je na een drukke dag thuis komt dan is het fijn als je een snelle, maar ook een lekkere maaltijd op tafel kan zetten. Dat kan met deze sobanoedels met zalm en zoete aardappel!

Zin in meer noedels? Probeer ook deze rijstnoedels met zalm.

sobanoedels met zalm en zoete aardappel
hoofdgerecht | 4 personen

850 g zoete aardappels, geschild, in de lengte gehalveerd
1 el zonnebloemolie
80 ml sojasaus
2 el rijstazijn
1 el honing
270 g sobanoedels (toko)
1 bosje groene asperges, houtige uiteinden verwijderd, in stukjes van 3 cm
2 (warm) gerookte zalmfilets* à 170 g, in stukjes
5 bosuitjes, in dunne reepjes
1 el sesamzaad, geroosterd

Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Bestrijk de zoete aardappel met olie en rooster ze in ± 1 uur beetgaar. Snijd ze in blokjes van 2 cm en zet apart.

Klop in een kommetje de sojasaus, rijstazijn en honing door elkaar.

Kook de sobanoedels in kokend water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 2 min. voor het einde van de kooktijd de asperge toe. Giet beide af.

Schep de sobanoedels en asperges met de zoete aardappel, de zalm, dressing en bijna alle bosui in een grote schaal door elkaar. Verdeel het gerecht over 4 kommen en strooi het sesamzaad en de rest van de bosui erover.

* Warm gerookte zalm vind je bij sommige viswinkels en via internet.

Bereiden ± 25 min. / oven ± 1 uur.

RECEPTEN JILL DUPLEIX FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY, JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN BEWERKING ELLEN VAN MOL

sobanoedels-zalm-delicious