aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
Als je na een drukke dag thuis komt dan is het fijn als je een snelle, maar ook een lekkere maaltijd op tafel kan zetten. Dat kan met deze sobanoedels met zalm en zoete aardappel!
kooktijd25 minutesminutes
Oven1 hourhour
totale tijd1 hourhour25 minutesminutes
ingrediënten
850gzoete aardappelsgeschild, in de lengte gehalveerd
1elzonnebloemolie
80mlsojasaus
2elrijstazijn
1elhoning
270gsobanoedelstoko
1bosjegroene aspergeshoutige uiteinden verwijderd, in stukjes van 3 cm
2warm gerookte zalmfilets* à 170 g, in stukjes
5bosuitjesin dunne reepjes
1elsesamzaadgeroosterd
instructies
Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestrijk de zoete aardappel met olie en rooster ze in ± 1 uur beetgaar. Snijd ze in blokjes van 2 cm en zet apart.
Klop in een kommetje de sojasaus, rijstazijn en honing door elkaar.
Kook de sobanoedels in kokend water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 2 min. voor het einde van de kooktijd de asperge toe. Giet beide af.
Schep de sobanoedels en asperges met de zoete aardappel, de zalm, dressing en bijna alle bosui in een grote schaal door elkaar. Verdeel het gerecht over 4 kommen en strooi het sesamzaad en de rest van de bosui erover.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Warm gerookte zalm vind je bij sommige viswinkels en via internet.Recepten: Jill Dupleix. Fotografie: Ben Dearnley, Jeremy Simons. Styling: David Morgan. Bewerking: Ellen van Mol