Affogato met chocolade-koffieflikken

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

affogato met chocolade-koffieflikken

nagerecht | 4 personen

200 g chocolade callets (druppels) van min. 60% cacao
2 el pistachenoten, geroosterd, grof gehakt
2 el koffiebonen naar keuze, grof gemalen in de vijzel
4 dubbele espresso’s
4 bollen vanilleijs
rasp van ½ (bio)citroen
ook nodig: huishoudfolie, thermometer tot 100ºC

Bedek een plaat of dienblad heel strak met huishoudfolie. Smelt 2/3 van de chocolade in een kom boven een pan met bijna kokend water, zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt (au bain marie) tot een temperatuur van 40ºC. Haal de kom van de pan en roer de overige chocolade erdoor. Roer regelmatig totdat alle chocolade is gesmolten en de temperatuur gedaald is tot 31ºC. Zo zorg je ervoor dat de chocolade glanzend wordt na afkoeling.

Strijk de chocolade met een pannenlikker dun uit tot een rechthoek over het folie. Zo kun je straks mooie brokken afbreken. Strooi de pistachenoten en gemalen koffie over de chocolade en laat afkoelen.

Maak dubbele espresso’s in wat grotere kopjes, schep in elk een bolletje ijs. Garneer met het citroenrasp en serveer met een stuk chocolade.

Bereiden ± 1 uur / afkoelen ± 45 min.

delicious.koffie intens&notig past perfect bij deze affogato!
161005_del11_prod_koffie_notig-v1

Kenmerkend is het volle zoete aroma en een lager cafeïnegehalte. Het branden van de bonen voor deze intense & notige blend gaat extra langzaam, zo komen er veel aroma’s vrij voor een krachige ronde smaak met tonen van cacao en bessen.

Bestel delicious.koffie hier

PRODUCTIE MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR FOODSTYLING CYN FERDINANDUS

 

affogato