nr.1 foodmagazine

ontbijt-trifle van roggebrood en fruit

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wij ontbijten het liefst lekker uitgebreid. Al dan niet rekken we dat uit tot lunchtijd… Dit recept wordt extra lekker als je je eigen favoriete fruit gebruikt!

Nog meer uitgebreide lunch inspiratie?

ontbijttriffle van roggebrood en fruit

ontbijtgerecht | 4 personen

40 g boter
3 sneetjes Fries (donker) roggebrood, verkruimeld
1 el bruine basterd suiker, + extra voor garnering
1 (eetrijpe) mango, vruchtvlees in stukjes
200 g aardbeien
200 g diepvries bosvruchten (ontdooid)
500 g vanillekwark

Verwarm de boter in een koekenpan en bak de roggebroodkruimels 2-3 min. Voeg de bruine suiker toe en bak kort mee, het karamelliseert licht. Verdeel de helft van het mengsel over 4 wijde glazen of glazen schaaltjes.

Meng al het fruit en verdeel de helft over het roggebrood in de glazen. Verdeel daarover de helft van de vanillekwark en maak zo nog een serie laagjes. Bestrooi met een klein beetje bruine basterdsuiker.

Bereiden ± 15 min.

PRODUCTIE EN RECEPT TRUDELIES SCHOUTEN STYLING JAN WILLEM VAN RIEL FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET BEREIDING BART STUART

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

Ontbijttrifle