nr.1 foodmagazine

thaise noedelsalade met garnalen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Dit is een ideale , gezonde lunch om mee naar het werk te nemen. In de groenten zitten veel vitaminen en de rode peper geeft je stofwisseling een oppepper.

voor- of lunchgerecht (4 personen)

1 (liefst biologische) limoen
2 el zonnebloemolie
½ rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
200 g gepelde Noorse garnalen
150 g udonnoedels of rijstnoedels (mihoen) of glasnoedels*
1½ el vissaus (Nam pla)
1 tl sesamolie
1 tl gembersiroop
1 kleine komkommer (liefst biologisch), schoongeboend
200 g boswortels
¾ rode paprika, in dunne repen
¼ rode ui, fijngesneden
40 g alfalfa
4 el grof gesneden koriander
1 el geroosterd sesamzaad

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de limoen uit. Meng ½ el limoensap, het limoenrasp, de olie en peper door elkaar, schep de garnalen erdoor en zet dit ± 1 uur in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.

Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Klop een dressing van de rest van het limoensap, de vissaus, sesamolie en gembersiroop.

Boen de komkommer schoon. Halveer de komkommer in de lengte, schraap het zaad er met een stevig theelepeltje uit en snijd de helften in boogjes. Snijd de wortel in schuine plakjes en snijd de plakjes vervolgens in dunne reepjes.

Schep de noedels, komkommer, wortel, paprika, ui en alfalfa door elkaar. Meng de dressing er voorzichtig door, verdeel de garnalen erover, bestrooi met de koriander en sesamzaad.

* Udon is een dikke noedel, gemaakt van tarwemeel. Volkorentarwe udon heeft meer beet en smaak, een hogere voedingswaarde en is verkrijgbaar bij de natuurwinkel en sommige toko’s. Rijstnoedels zijn dunner en, zoals de naam al aangeeft, van witte rijstebloem gemaakt en bevatten vrijwel geen vezels. Hierdoor zijn de noedels licht verteerbaar en krijg je ook weer sneller trek. Glasnoedels zijn transparant en gemaakt van mungboontjes,
de groene boontjes waaruit taugé ontspruit.

Bereiden ± 30 min / koelen ± 1 uur
p.p. ± 290 kcal/ 33 g koolhydraten/ 10 g vet

Tekst Katinka Huiskamp Fotografie Sven Benjamins Styling Jan Willem van Riel Bereiding Eke Mariën

merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

thaise noedelsalade-delicious