Het lekkerste recept voor homemade granola

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Zelfgemaakte granola is inmiddels wereldwijd favoriet. De mix van krokant geroosterde ontbijtgranen met noten, soms wat gedroogd fruit en honing komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten.

Inmiddels is granola ook bij ons helemaal ingeburgerd. Tip: maak een flinke pot van dit recept en bewaar de granola goed afgesloten op een droge plek. Geniet!

Granola

300 g meergranen muesli
125 g amandelen, walnoten en/of hazelnoten, evt. grof gehakt
2 el gedroogd rood fruit (kersen of cranberries, of neem rozijnen, gehakte pruimen of dadels)
80 ml vloeibare honing
extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier

Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Meng de muesli met de noten en de honing. Verdeel de granenmix op de met bakpapier beklede bakplaat en rooster het mengsel in 20-25 min. goudbruin en krokant. Let op: hussel het geheel na 10 minuten even om. Neem het bakpapier met de granola van de bakplaat en laat verder afkoelen. Hak de granola klein en meng het gedroogde fruit erdoor. Lekker in yoghurt met een extra straaltje honing.

Tip Voor een granola bar druk je het mengsel stevig aan en snijd je het na afkoelen met een scherp mes in repen.

Granola-homemade-delicious

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze