zeebaars met rabarberdressing

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
zeebaars met rabarberdressing - republiek bloemendaal
glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | | | glutenvrij, lactosevrij
Chef-kok Gerrit Marcus van Republiek Bloemendaal: 'Veel van wat we serveren, is om te delen. Een hele vis, een groot stuk vlees, goede wijn. En omdat alles uit die fantastische houtoven komt, is simpel nooit eenvoudig.' Met dit recept haal je de beach club vibes in huis. Verwarm de BBQ (of grillpan) en proef hoe goed de smaken van zeebaars en rabarber samengaan.
kooktijd45 minuten
totale tijd45 minuten

Kookgerei

  • ook nodig: grillpan of BBQ

ingrediënten

  • 2 flinke zeebaarzen, schoongemaakt, met kop en staart (1⁄2 zeebaars p.p.)
  • 20 ml rabarbersap*, of gebruik 40 ml appelazijn als je geen rabarber vindt
  • 20 ml appelazijn,
  • 15 ml sushi-azijn
  • 4 knoflooktenen
  • 1 gedroogde chilipeper, verkruimeld
  • 100 ml olijfolie

instructies

  • Bestrooi de vis aan de binnenkant met zout.
  • Verhit de BBQ of grillpan en gril de vis ± 10 min. per kant. Tip: als je een bakpapiertje in de pan legt, plakken ze niet vast.
  • Meng het rabarbersap met de appelazijn en sushi-azijn.
  • Snijd de knoflook fijn en meng met de chilipeper en olijfolie, verhit op middelhoog vuur tot de knoflook kleurt.
  • Leg de vis op een bord en lepel over elke vis wat rabarberazijndressing en daarna gelijk de hete knoflookchili-olie. Serveer direct.
Voedingswaarde:
calorieën: 446kcal
|
eiwit: 23g
|
vet: 38g
|
koolhydraten: 2g
auteur: delicious.
* Rabarbersap: snijd 1 stengel rabarber in stukken, pureer, druk door een zeef en vang het sap op.
RECEPTEN, BEREIDING GERRIT MARCUS, KOEN FOKKEMA. FOTOGRAFIE CHANTAL ARNTS. STYLING LAURA VIJSELAAR. M.M.V. MARJOKE DE HEER (SERVIES).
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!