nr.1 foodmagazine

parelcouscous met paddenstoelen, sinaasappel & pistache

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
aantal 4 | bijgerecht | familietijd, feestelijk, kerst | marokkaans | vegan
Het is dan misschien wel een bijgerecht maar dat doet niks af aan de smaak en klasse van deze parelcouscous met paddenstoelen, sinaasappel & pistache. Dit gerecht heeft heerlijke smaken die mooi samengaan. Hartig, zoet én een lekkere bite. Stoom je klaar voor kerst met deze 10x bijgerechten voor je kerstdiner.
voorbereiding20 minuten
totale tijd20 minuten

ingrediënten

  • 200 g parelcouscous
  • 600 g gemengde paddenstoelen
  • 50 g rucola
  • 1 bosje dille
  • 75 g gezouten gepelde pistachenoten
  • 1 biosinaasappel

voorraad

  • 3 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook

instructies

  • Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Veeg de paddenstoelen schoon, snijd ze in stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan. Rasp de knoflook boven de pan en bak 1 min. Schep de paddenstoelen erdoor en bak ze in 4-5 min. gaar en bruin. Snijd de dille fijn. Hak de rucola en pistachenoten grof. Rasp de sinaasappelschil eraf.
  • Giet de parelcouscous af en meng van het vuur met de paddenstoelen, rucola, dille, pistachenoten en sinaasappelrasp. Breng goed op smaak met zout en peper en naar wens evt. wat sinaasappelsap. Schep de couscous op 4 borden.
Voedingswaarde:
calorieën: 431kcal
|
eiwit: 16g
|
vet: 18g
|
koolhydraten: 48g
auteur: delicious.
Recept, fotografie, styling en bereiding: Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!