aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht, ovengerecht |
doordeweeks, familietijd, herfst, najaar, weekend, winter |
internationaal |
Het maakt niet uit welke vis je voor deze romige casserole kiest. Nog lekkerder: kies niet één soort vis, maar van alles wat. Ook met de groenten kun je alle kanten op: courgette, venkel, paprika en ook broccoli, sperziebonen, wortel en cherrytomaten zijn heerlijk. Lekker met rijst, krieltjes of tagliatelle!Ook een goed idee: deze goudkleurige mosselchowder.
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 flinke venkelknol met groen
- 1 groene paprika
- 75 g boter
- 50 g bloem
- 250 ml visbouillon
- 400 ml slagroom
- 2 el grove mosterd
- 75 g gruyère, geraspt
- 600 g visfilet (bijv. kabeljauw, zalm, schelvis, garnalen en/of mosselen)
- evt. 1 takje peterselie, fijngesneden
- ook nodig: ovenschaal 20×30 cm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgette in stukken en de venkel en paprika in repen. Smelt in een ruime koekenpan 25 g van de boter. Bak de courgette, venkel en paprika 5 min.
- Smelt intussen in een sauspan de resterende 50 g boter. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Schenk langzaam en al kloppend met een garde de bouillon en de room erbij. Klop tot een gladde saus. Verwarm 1-2 min. en neem de pan van het vuur. Roer de mosterd en de gruyère erdoor.
- Snijd de visfilet in stukken. Verdeel de groenten met de vis en de garnalen en/of mosselen over de ovenschaal. Schenk de gruyèresaus erover.
- Bak de vis in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.
- Bestrooi de casserole uit de oven met fijngesneden venkelgroen of peterselie.
Voedingswaarde
calorieën: 757kcal
eiwit: 37g
vet: 59g
koolhydraten: 17g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Ook heerlijk: pokebowl met vis & kimchi