nr.1 foodmagazine

pokebowl met vis & kimchi

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht | doordeweeks | aziatisch | lactosevrij
Lekker Hawaïaans: een kom rijst met vis, een eitje en een flinke schep zeewier. Traditioneel werd poké – toen het nog geen poké heette – bereid met verse vis, zeezout, kemirienoten en lokaal zeewier (limu). Tegenwoordig is niks te gek en mag je helemaal losgaan met de toppings, zoals kimchi of macadamianoten, mits de vis maar krakend vers is.
Zelf kimchi maken? Zie kimchi stap voor stap.
kooktijd35 minuten
totale tijd35 minuten

ingrediënten

  • 50 g zilvervliesrijst
  • 4 eieren
  • 15 g gedroogde wakame*
  • 1 snackkomkommer, in schijfjes
  • 4 radijsjes, in dunne plakjes
  • 300 g superverse visfilet van sashimi-kwaliteit, bijv. albacore tonijn of zalm,in dunne plakjes
  • 1 avocado, in vieren
  • 250 g kimchi van topkwaliteit, pot, koeling*
  • 1 el wit sesamzaad, geroosterd

soja-mirindressing

  • ½ granny smith-appel, geschild, fijn geraspt
  • 1 teen knoflook, fijn geraspt
  • 2 cm verse gemberwortel 10 g, fijn geraspt
  • rasp en sap van 2 biocitroenen rasp en sap van 1 (bio)limoen
  • ½ bosje koriander, blaadjes geplukt, steeltjes fijngesneden
  • 75 ml sojasaus
  • 125 ml mirin
  • 40 g palmsuiker, fijn geraspt
  • 1 el sesamolie

instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Spreid uit over een bakblik en laat afkoelen. Kook intussen de eieren hard in ± 10 min. Pel en halveer ze en laat helemaal afkoelen.
  • Week intussen de wakame 10 min., laat uitlekken en snijd fijn.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom. Je kunt de dressing een week bewaren in een luchtdicht afgesloten doos in de koelkast.
  • Meng in een grote kom de komkommerschijfjes, afgekoelde rijst, radijsjes en wakame. Voeg 50 ml van de dressing en wat zout en peper toe en schep om.
  • Verdeel het mengsel over kommen en garneer met de plakjes vis, de eieren, avocado en kimchi. Bestrooi met sesamzaad. Geef de rest van de dressing apart erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 572kcal
|
eiwit: 25g
|
vet: 23g
|
koolhydraten: 48g
auteur: delicious.
* Wakame is een zeewiersoort. Te koop bij de biologische supermarkt. Kimchi is pittige, ingemaakte Koreaanse kool, te koop bij ruim gesorteerde en Aziatische supermarkten.
RECEPTEN, BEREIDING MARK LABROOY. FOTOGRAFIE CHRIS COURT. STYLING KIRSTEN JENKINS.
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!