aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
|
hoofdgerecht |
|
|
Zin in vis? Kies voor harder met harissa – of gebruik zeebaarsfilet. Deze donkere, pittig gekruide aubergine-pickle koop je bij de toko, of gewoon bij de supermarkt.
Mediterrane ingemaakte aubergines zijn lichter, grover gesneden en niet zo sterk gekruid. Je kunt ook limepickles nemen, ook heel lekker.
voorbereiding20 minutes minutes
kooktijd15 minutes minutes
rusten5 minutes minutes
ingrediënten
- 250 g parelcouscous
- 1 kleine groene appel, in dunne schijfjes
- geschaafd, liefst op een mandoline
- 1 tl korianderzaad, geroosterd, gevijzeld
- 1 tl komijnzaad, geroosterd, gevijzeld
- 1 kleine rode ui, in flinterdunne ringen
- 2 kleine venkelknollen, in dunne plakjes geschaafd liefst op een mandoline
- 40 g waterkers
- 4 grote harderfilets à 200 g, met vel
- 100 g harissa*
- yoghurt, voor erbij
dressing
- 100 g Indiase auberginepickle*
- 5 el citroensap
- 125 ml extra vierge olijfolie
instructies
-
Breng een middelgrote steelpan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de couscous toe en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de couscous op matig vuur in 8-10 min. beetgaar. Giet af, spoel af onder de koude kraan, laat uitlekken en schep in een grote kom. Voeg de appel, specerijen, ui, venkel en waterkers toe. Verwarm intussen de oven voor op 240°C.
-
Vet intussen een grote braadslee licht in en bekleed met bakpapier. Leg de visfilets erin, met het vel omlaag. Kwast ze royaal in met harissa (± 1 volle eetlepel per filet) en bestrooi met zout en peper. Bak ze in 12-15 min. net gaar. Laat 5 min. rusten.
-
Meng intussen de auberginepickle met 3 el heet water. Klop er geleidelijk het citroensap en dan de olie door, zodat je een dressing krijgt. Voeg evt. nog zout en peper naar smaak toe. Schep de helft van de dressing door de couscous en voeg wat zout en peper toe.
-
Verdeel de couscous over borden en leg de visfilets erop. Besprenkel met de rest van de dressing en geef de yoghurt erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 827kcal
|
eiwit: 50g
|
vet: 39g
|
koolhydraten: 68g
auteur: delicious.
*zie intro artikel.
RECEPTEN DOMINIC SMITH. FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY. STYLING KIRSTEN JENKINS. FOTOGRAFIE SFEERBEELD ERNIE ENKELAAR, OOF VERSCHUREN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!