Zin in vis? Kies voor harder met harissa - of gebruik zeebaarsfilet. Deze donkere, pittig gekruide aubergine-pickle koop je bij de toko, of gewoon bij de supermarkt. Mediterrane ingemaakte aubergines zijn lichter, grover gesneden en niet zo sterk gekruid. Je kunt ook limepickles nemen, ook heel lekker.
Voorbereiding20 minutesminutes
Kooktijd15 minutesminutes
rusten5 minutesminutes
Ingrediënten
250gparelcouscous
1kleine groene appel,in dunne schijfjes
geschaafd,liefst op een mandoline
1tlkorianderzaad,geroosterd, gevijzeld
1tlkomijnzaad,geroosterd, gevijzeld
1kleine rode ui,in flinterdunne ringen
2kleine venkelknollen,in dunne plakjes geschaafd liefst op een mandoline
40gwaterkers
4grote harderfilets à 200 g,met vel
100gharissa*
yoghurt,voor erbij
dressing
100gIndiase auberginepickle*
5elcitroensap
125mlextra vierge olijfolie
Instructies
Breng een middelgrote steelpan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de couscous toe en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de couscous op matig vuur in 8-10 min. beetgaar. Giet af, spoel af onder de koude kraan, laat uitlekken en schep in een grote kom. Voeg de appel, specerijen, ui, venkel en waterkers toe. Verwarm intussen de oven voor op 240°C.
Vet intussen een grote braadslee licht in en bekleed met bakpapier. Leg de visfilets erin, met het vel omlaag. Kwast ze royaal in met harissa (± 1 volle eetlepel per filet) en bestrooi met zout en peper. Bak ze in 12-15 min. net gaar. Laat 5 min. rusten.
Meng intussen de auberginepickle met 3 el heet water. Klop er geleidelijk het citroensap en dan de olie door, zodat je een dressing krijgt. Voeg evt. nog zout en peper naar smaak toe. Schep de helft van de dressing door de couscous en voeg wat zout en peper toe.
Verdeel de couscous over borden en leg de visfilets erop. Besprenkel met de rest van de dressing en geef de yoghurt erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 827kcal
eiwit: 50g
vet: 39g
koolhydraten: 68g
auteur: delicious.
*zie intro artikel.RECEPTEN DOMINIC SMITH. FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY. STYLING KIRSTEN JENKINS. FOTOGRAFIE SFEERBEELD ERNIE ENKELAAR, OOF VERSCHUREN.