delicious. kookt deze week met miso, karamel en oud brood

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Chocolade-pindatriangel met salted pinda-ijs en rozemarijnpraline_preview

Wat je met een restje brood kunt maken? De echte vraag is: wat kun je níet met oud brood maken? Olia Hercules maakt haar speciale spliterwtensoep met brood op maandag (uit haar nieuwe kookboek), en op woensdag zou je het brood om kunnen toveren tot knapperig paneermeel voor de kalkoen-piccata.

Wat de week verder brengt? Gestoofde varkenswangen in miso en een verrukkelijke chocoladetaart met salted pinda-ijs. Of wat dacht je van een volle kom met noedels en zalm in een pho-achtige bouillon. Met dit weekmenu zit je goed.

Wil je meer inspiratie voor een simpel en snel weekmenu? Bekijk dan ook deze collectie met easy recepten voor doordeweeks.

Maandag

spliterwtensoep met brood uit Keukens van Oekraïne
Deze soep komt uit het boek Keukens van Oekraïne van de bekroonde chef Olia Hercules. Dankzij haar recepten mogen we proeven van de verhalen die anders zouden verdwijnen. Olia: 'In Oekraïne wordt deze soep kuleshnyk genoemd. Hij houdt het midden tussen een minestrone en ribollita. Volgens mijn vegetarische echtgenoot Joe is dit recept – afkomstig uit Zinovia Klynovetska’s beroemde kookboek uit 1913 met gerechten en dranken uit Oekraïne– de lekkerste uit dit hele boek.
Gedroogde restjes brood worden gebruikt om de soep nog iets te verdikken, wat hem heerlijk voedzaam en troostrijk maakt. Een scheutje olijfolie over de kuleshnyk bij het opdienen, een nogal Italiaans trucje, werkt hier heel goed.'
Benieuwd naar de Oekraïense keuken? Bak dan ook eens deze maanzaadcake.
naar recept
Spliterwtensoep van Olia Hercules

Dinsdag

varkenswangen in miso-sojasaus
Deze gestoofde varkenswangen met een oosterse touch zijn eigenlijk heel simpel. Voeg alles samen en laat dan de tijd zijn werk doen. Zo komen alle specerijen tot hun recht en vormt er zich een prachtig stoofgerecht.
Heb je iets minder tijd om te stoven? Bekijk dan deze citroenvarkenrollade met zoetzure courgette.
naar recept
varkenswangen in miso-sojasaus - delicious

Woensdag

kalkoen-piccata met basilicumspaghetti
Het is een kalkoenschnitzel, maar als je hem door een beslagje met parmezaan haalt en dan bakt, heet het piccata. Klinkt lekkerder, toch? Doe ook nog wat fijngesneden basilicum door het beslag, dan wordt het helemaal super. Geef er spaghetti bij met snijbonen en kappertjes en je Italiaanse maaltje is compleet. Heerlijk met deze rijke tiramisutaart na!
naar recept
Kalkoenpiccata met basilicumspaghetti - delicious

Donderdag

gevulde scholfilets met spinazie & pompoen-wortelpuree
Dit recept met gevulde scholfilet is snel klaar en super gezond. Door de pompoen-wortelpuree zitten er minder koolhydraten in het gerecht en daardoor perfect als lichte maaltijd. Eetsmakelijk!
naar recept
gevulde scholfilets met pompoen-wortelpuree

Vrijdag

sfincione met spinazie, spek en pecorino
Sfincione is een Siciliaanse pizza met een focaccia-achtige bodem. Je maakt ‘m in een bakvorm en belegt hem met plenty spinazie en Italiaans spek.
naar recept
sfincione-delicious

Zaterdag

Aziatische zalm met noedels & sesamspinazie
Zalm en Aziatische smaakmakers zijn altijd een gouden combinatie. Gember, soja en sesam geven deze makkelijke maaltijd een heerlijke twist en de spinazie levert fijne voedingsstoffen. Ook nog eens lekker snel klaar met kokend water uit de Quooker-kraan!
Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Quooker.
Zin in meer zalm? Maak één van deze 13 recepten voor in de oven.
naar recept

Zondag

chocoladetaart met salted pinda-ijs en rozemarijnkaramel
Je kunt ook pistache of hazelnoten nemen, die smaken ook goed in dit feesttoetje.
Wil je dit recept voorbereiden? Bak 1 dag eerder de taarten schep de pinda’s door het ijs. Ook de karamel kun je eerder maken.
naar recept
Chocolade-pindatriangel met salted pinda-ijs en rozemarijnpraline_preview

Chocolade-pindatriangel met salted pinda-ijs en rozemarijnpraline_preview