nr.1 foodmagazine

Varkenswangen in miso-sojasaus

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
varkenswangen in miso-sojasaus - delicious


aantal 8 | hoofdgerecht | familietijd, feestelijk, kerst | internationaal, oosters | lactosevrij
Deze gestoofde varkenswangen met een oosterse touch zijn eigenlijk heel simpel. Voeg alles samen en laat dan de tijd zijn werk doen. Zo komen alle specerijen tot hun recht en vormt er zich een prachtig stoofgerecht.
Heb je iets minder tijd om te stoven? Bekijk dan deze citroenvarkenrollade met zoetzure courgette.
voorbereiding15 minuten
stoven2 uur 30 minuten
totale tijd2 uur 45 minuten

ingrediënten

  • 3 el rijstolie of arachide-olie
  • 1 kg varkenswangen
  • 2 uien in ringen
  • 35 g rode of bruine misopasta
  • 50 ml sojasaus
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 5 cm verse gember in plakjes
  • sap en rasp van 2 biosinaasappels
  • 1 rode chilipeper in ringetjes (of meer/minder naar smaak)
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 steranijs
  • rijstazijn
  • 500 g sushirijst
  • 2 el sushigember uitgelekt en fijngesneden + extra om te serveren
  • 1 kg bimi (aspergebroccoli)
  • shichimi togarashi voor erover

instructies

  • Verhit de olie en bak de varkenswangen in porties op hoog vuur rondom bruin. Neem uit de pan en bak in dezelfde pan de uien op halfhoog vuur in ± 5 min. lichtbruin. Doe het vlees weer in de pan, samen met de miso, sojasaus, basterdsuiker, gember, het sinaasappelsap en de helft van de -rasp, de peper, kokosmelk en steranijs. Voeg eventueel wat water toe om ervoor te zorgen dat het vlees onderstaat. Breng aan de kook, draai het vuur heel laag en laat afgedekt ± 2½ uur stoven tot het vlees bijna uit elkaar valt en de saus donkerder en dikker is geworden. Het moet een rijke, volle saus zijn.
  • Neem het vlees uit de pan als de saus nog dun is en kook het vocht in. Breng op smaak met wat rijstazijn.
  • Kook intussen de sushirijst klaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep er de fijngesneden sushigember door. Kook op het laatste moment de bimi gaar. Geef de rijst en de bimi bij het vlees. Bestrooi met de rest van de sinaasappelrasp en eventueel de shichimi togarashi.
Voedingswaarde:
calorieën: 588kcal
|
eiwit: 38g
|
vet: 19g
|
koolhydraten: 63g
auteur: delicious.
Dit kun je zeker 3 dagen van tevoren maken en dan in de koelkast bewaren. Daar wordt het zelfs nóg lekkerder van.
Shichimi togarashi is een Japans specerijenmengsel, dat te koop is in de goed gesorteerde en Aziatische supermarkt.
Zo schil je easy gember:
Recepten: Trudelies Schouten, Merijn Tol en Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Victor de Launay.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


varkenswangen in miso-sojasaus - delicious