gevulde scholfilets met spinazie & pompoen-wortelpuree

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
gevulde scholfilets met pompoen-wortelpuree
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | |
Dit recept met gevulde scholfilet is snel klaar en super gezond. Door de pompoen-wortelpuree zitten er minder koolhydraten in het gerecht en daardoor perfect als lichte maaltijd. Eetsmakelijk!
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 1 kleine flespompoen
  • 2 winterpenen
  • 4 ansjovisfilets
  • ± 600 g scholfilets 4 grote of 8 kleine
  • 75 g babyspinazie
  • 100 g boter
  • 75 ml droge witte wijn
  • 1 tl worcestersaus
  • 35 g peterselie 1 bosje
  • 1 middelgrote ui
  • ½ groentebouillontablet
  • 1 teen knoflook
  • 2 el groene olijfolie

ook nodig:

  • 4 cocktailprikkers

instructies

  • Schil de flespompoen en wortels. Haal de pompoenpitten eruit. Snijd de groente in even grote stukjes. Snijd de ui heel fijn. Breng 200 ml water met het ½ bouillontablet aan de kook, voeg de groente en ui toe, breng opnieuw aan de kook. Draai het vuur laag en kook de groente afgedekt in 20 min. zachtjes gaar.
  • Spoel intussen de ansjovis af, dep droog en wrijf met de teen knoflook en peper uit de molen in de vijzel fijn, of snijd alles heel fijn. Roer 2 el olie erdoor. Dep de scholfilets droog en bestrijk ze dun met het ansjovismengsel. Verdeel de spinazieblaadjes erover en klap de filets dubbel. Steek ze met een prikker vast.
  • Verhit 50 g van de boter in de koekenpan en leg als de boter net uitgebruist is de scholfilets erin. Bak ze in 6-7 min. goudbruin en keer halverwege. Neem de scholfilets uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Blus de boter af met de wijn en een paar druppels worcestersaus, roer de aanbaksels los en laat kort inkoken. Breng de jus op smaak met zout en peper.
  • Houd wat peterselie achter voor garnering en snijd de rest van de blaadjes fijn. Giet intussen de groente af, vang het vocht op. Stamp de groente met de rest van de boter fijn en voeg evt. nog wat kookvocht toe. Roer de peterselie door de groentepuree en breng op smaak met zout en peper. Serveer de schol met de puree en jus en bestrooi met nog wat extra peterselie.
Voedingswaarde:
calorieën: 472kcal
|
eiwit: 30g
|
vet: 29g
|
koolhydraten: 18g
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
gevulde scholfilets met pompoen-wortelpuree
RECEPTEN: REDACTIE DELICIOUS. | FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN | STYLING: CYN FERDINANDUS | BEREIDING: YVONNE JIMMINK