
vispannetje: 10 recepten om de zee op tafel te toveren
Na een herfstige wandeling (aan de kust) duiken we graag de keuken in voor een vispannetje. Romig, verwarmend en toch een beetje feestelijk.

Na een herfstige wandeling (aan de kust) duiken we graag de keuken in voor een vispannetje. Romig, verwarmend en toch een beetje feestelijk.

Het is zo Frans als het maar zijn kan; een pannetje stoof op de kachel met een kippetje, een stuk rund of van die lekker stevige linzen.

Vers uit de hand is kweepeer niet eetbaar, want zuur en hard, maar eenmaal bereid is dat lelijke eendje veranderd in een lekkernij.

Dit zijn volgens ons dé recepten die elke serieuze thuisbakker in de vingers wil hebben – de echte fundamenten van de Franse patisserie.

Is dit niet iedereens lievelingseten? Geroosterde – of langzaam gestoofde – Franse kip, een bord vol gouden aardappels en knapperige sla.

Tomatensoep maken? Het is zo’n gerecht waar je altijd op kunt terugvallen. Hartverwarmend, eenvoudig én boordevol smaak.

Babyshower, verjaardag of vriendenweekend? Pak deze lijst erbij, gevuld met taarten met bladerdeeg; belachelijk simpel én belachelijk lekker!

Herfst betekent oogst en dus een overdaad aan appels, walnoten en prachtige pompoenen waar je de lekkerste herfstgerechten mee maakt.

Ideaal voor ieder moment van de week: makkelijke, lekker en gezonde ovenschotels! Met deze lijst zit je altijd goed.

Verwacht pastinaak, prei, venkel en natuurlijk paddenstoelen en pompoen. Tijd voor herfstsoep om je aan op te warmen!

De Franse keuken verveelt nooit. Althans, dat vinden wij! Daarom: 33x Franse klassiekers (met een twist). Bon appétit!

Mocht het beter uitkomen om niet 500 kilometer te rijden, maak dan een van onderstaande Franse soeprecepten.

Het griepseizoen is terug van weg geweest. Dit zijn onze beste recepten om je heel snel weer beter te voelen.

Wij zouden niet kunnen kiezen uit al Rutgers recepten, maar jullie wel, zo blijkt uit de cijfers. Dít zijn de populairste ‘Rutger taarten’…

Alleen al het snijden van zo’n joekel duurt een eeuwigheid, en toch zijn deze snelle pompoen recepten écht klaar in 40 minuten.

Echt à la minute is een gerecht uit de oven niet, dat geven we eerlijk toe. Maar het is wel een van de meest ontspannen bereidingswijzen.

De herfst lonkt overal, maar vooral op het land, waar er nu flink geoogst wordt. Oktober is hét oogstseizoen.

Van zachte witschimmel die smelt in je mond tot brokkelige blauwader die tintelt op je tong, op Franse kaas raak je nooit uitgegeten.

Rutgers lievelingssmaak? Daar hoeft hij niet lang over na te denken: vanille! Hij krijgt geen genoeg van de peulen van de tropische orchidee.

Had je iets te veel munt gekocht voor dat ene recept? Goed nieuws: munt is zó veelzijdig dat je er alle kanten mee op kunt.

Beurre noisette is de Franse klassieker die gerechten een boterige en notige smaakboost geeft, en met deze tips maak je het eenvoudig zelf!

Voor de meesten zit de vakantie er weer op en is het back to work. Hier wat heerlijke recepten zodat je de komende tijd lekker veel inspiratie hebt om je lunchbox te vullen!

Niets zo heerlijk als de geur van verse basilicum. Maar ja: hoe gebruik je zo’n hele bos eigenlijk? En hoe zorg je voor dat plantje?

Borrelen is altijd een goed idee – maar soms heb je geen oven tot je beschikking, of wil je gewoon niet nadenken over voorverwarmen.