nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

geitenkaastaart met uienchutney & rucola

aantal 4 | hoofdgerecht, ovengerecht, voorgerecht | doordeweeks, lente, weekend | | vegetarisch
Elke maand kiezen we een kaaskampioen, kaas die speciale aandacht verdient en geven we je een toprecept. Op de plank: Hollandse geitenkaas. We maakten er deze prachtige geitenkaastaart met uienchutney & rucola mee. Een feestelijk voorgerecht of makkelijk hoofdgerecht voor doordeweeks.
kooktijd25 minuten
oven4 minuten
totale tijd45 minuten

ingrediënten

rodewijn-uienchutney

  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 2 kleine rode uien in dunne ringen
  • 4 el rode wijn 60 ml
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • 1 el balsamico-azijn
  • 1 takje tijm blaadjes gerist

geitenkaastaart

  • 150 g zachte geitenkaas verbrokkeld
  • 60 g crème fraîche 4 el
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 eidooier losgeroerd met 1 tl water, om het deeg te bestrijken
  • 40 g kalamata-olijven ontpit en in stukjes
  • ½ bosje rucola
  • 50 g walnoten geroosterd en grof gehakt

instructies

  • Verhit voor de chutney de olie in een pan met dikke bodem op matig tot laag vuur. Bak hierin de ui in 8-10 min. glazig onder regelmatig omscheppen. Roer de wijn, suiker, balsamico-azijn en tijm erdoor. Draai het vuur laag en laat de chutney onder regelmatig roeren nog 3-4 min. inkoken totdat hij gebonden is. Breng op smaak met zout en peper. Neem van het vuur en laat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • Meng de geitenkaas met een vork door de crème fraîche. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd het deeg rondom, op 2 cm van de rand in met een scherp mesje en bestrijk de rand met het eimengsel; zorg dat dit niet over de rand druipt.
  • Verdeel de uienchutney over de deegbodem. Breng schepjes van het geitenkaasmengsel in aan op de vulling en verdeel de olijven erover. Bak de geitenkaastaart 18-20 min. tot het bladerdeeg goudbruin en uitgerezen is. Laat 5 min. rusten, strooi de rucola en walnoten erover en serveer.
Voedingswaarde:
calorieën: 652kcal
|
eiwit: 14g
|
vet: 49g
|
koolhydraten: 32g
auteur: delicious.

Vers van de pers

Dit recept is afkomstig uit de nieuwste delicious. magazine en onderdeel van een heerlijke serie met zoete recepten. Meer lekkere recepten? Bestel nu delicious. magazine zonder verzendkosten online
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Fotografie: Ben Dearnley | Styling: Kirsten Jenkins

Vijf extra receptideeën