snelle hertenbiefstuk met amandel-espresso-crunch

Het klinkt vaak ingewikkeld; wild bereiden. Maar dit recept voor snelle hertenbiefstuk met amandel en espresso maak je binnen 30 minuten!

Dol op wild? Zo maak je een echte wildjus, die vooral tijd kost maar niet ingewikkeld is om te maken!

snelle hertenbiefstuk met amandel-espresso-crunch en waterkersolie

hoofdgerecht (4 personen) 

75 g waterkers
50 ml olijfolie, extra vergine
1 (biosinaasappel, schoongeboend
30  g geschaafde amandelen
2 tl gemalen espressokoffie
4 hertenbiefstukken (a 150 g) op kamertemperatuur
2 el boter

Voorbereiden: 1/2 dag van tevoren. Verwijder de grove stelen van de waterkers. Pureer met een staafmixer ongeveer de helft van de waterkerst met de olie tot een gladde kruidenolie. Breng op smaak met zout. Rasp 2 tl van de sinaasappelschil en roer door de waterkersolie.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Laat afkoelen op een bord. Verkruimel het amandelschaafsel grof met je vingers, roer in een kommetje de amandelen en gemalen koffie door elkaar en breng op smaak met peper. Bewaar afgesloten tot gebruik.

Bereiden: vlak van tevoren. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan, laat de boter uitbruisen en leg het vlees in de pan. bak het vlees op hoog vuur in ± 3 min. goudbruin, draai het vlees om en bak de andere kant ook nog ± 2 min. (afhankelijk van de dikte, het vlees mag vanbinnen rosé zijn.) Laat de biefstukjes even rusten onder folie. Bestrooi ze met de amandelcrunch. Sprenkel de waterkersolie er rijkelijk omheen. Garneer met de resterende takjes waterkers.

Voorbereiden ± 10 min. / bereiden ± 15 min.

RECEPTEN YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE MERIJN TOL 

Met delicious. kruidenrub geef je makkelijk en snel veel smaak aan een stuk vlees. Handig bij het barbecueën of braden van vlees.

snelle hertenbiefstuk