gebraden rosbief met dragonkorst

Niets zo feestelijk als het aansnijden van een groot stuk gebraad, midden op tafel. Een echt pronkstuk. De dragonkorst met mosterd en broodkruim om deze gebraden rosbief is lekker pittig en krokant.

Serveer zelfgemaakte frietjes van bijvoorbeeld zoete aardappel of pastinaak bij deze rosbief.

rose gebraden rosbief met dragonkorst

hoofdgerecht (8 personen)

1 1/2 kg rosbief, op kamertemereatuur
3 el olijfolie
7 sneetjes oud witbrood, ontkorst
3 teentjes knoflook, in plakjes
1/2 bosje dragon, geplukt
3 el mosterd
extra nodig: evt. vleesthermometer

bereiden: Bestrooi het vlees rondom met zout en vers gemalen peper. Verwarm de oven voor op 175 c. Verhit 2 el van de olie in een grote braadslede of -pan en braad het vlees op middelmatig hoog vuur rondom goudbruin aan. Maal het brood samen met de knoflook fijn in de keukenmachine. Hak de kruiden fijn en meng het samen met de mosterd en de rest van de olie door het knoflookkruim. Verdeel het broodruim over het vlees en druk het goed aan.

Plaats het vlees in het midden van de oven en braad het vlees in 45 min. rose. Controleer tijdens het braden de kerntemperatuur evt. met een vleesthermometer, deze moet 48-50 C zijn. Het vlees is dan vanbinnen mooi rose. Prik hiervoor in het dikste gedeelte van het vlees. Leg een stukje aluminiumfolie losjes over het stuk vlees en laat het 15 min. rusten.

Snijd met een lang scherp mes de gebraden rosbief in mooie dikke plakken. Verdeel het vlees over acht warme borden en serveer direct.

Bereiden ± 1o min. / wachttijd ± 45 min.

PRODUCTIE MERIJN TOL, RECEPTEN YOLANDA VAN DER JAGT, FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN, STYLING LAURA JONGENEEL, BEREIDING BART STUART, ILLUSTRATIE YVETTE VAN BOVEN M. M. V. AT HOME, YOU & ME.

delicious. mosterd voor dressings, dips en andere recepten bestel je makkelijk in onze webshop.

gebraden rosbief