Met een blikje artisjokharten, eieren en wat verse ricotta maak je doordeweeks snel zo’n makkelijke frittata met courgette en basilicum. Zin in vlees? Maak dan deze variant met courgette, bacon en feta!
kooktijd35 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
400gcourgettesin plakken van ¾ cm dikte, evt. gehalveerd
4elolijfolie
6grote eieren
1bakjericotta250 g, uitgelekt
100gParmezaanse kaasgeraspt
5salieblaadjesin reepjes
1blikje artisjokhartenuitgelekt, in kwarten
5takjes basilicum4 toefjes apart, rest van het blad in reepjes
instructies
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Schep de courgetteplakken om met 2 el olie en zout en peper. Verwarm de wok op hoog vuur, voeg 1 el olie en direct ook de courgette toe en roerbak tot de groente iets zachter is.
Klop de eieren met de ricotta en de helft van de Parmezaanse kaas en salie los en breng op smaak met zout en peper. Verwarm een grote antiaanbakkoekenpan met de rest van de olijfolie. Schep de courgettes, artisjokken en basilicumreepjes door het eimengsel en schenk het in de koekenpan. Laat de frittata op laag vuur in 15-20 min. stollen.
Zet de frittata, als de bovenkant net begint te stollen, nog ± 4 min. onder de grill. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en serveer in punten gesneden met toefjes basilicum. Lekker met focaccia.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Receptuur: Truedelies Schouten. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Eke Mariën Het allerleukst is natuurlijk om samen in de keuken te staan. Het delicious. kookboek ‘Samen Koken!‘ staat vol met maar liefst 140 gerecht die je samen kunt maken (en opeten).