panzanella met raapstelen

panzanella met raapstelen
lactosevrij, veganistisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans, nederlands |
lactosevrij, vegan
De Italiaanse broodsalade krijgt hier een seizoensupgrade met raapstelen. Lekkere knapperige steeltjes die je heel goed rauw kunt eten, bijvoorbeeld zo: gehusseld door een tomatensalade met grote zuurdesemcroutons.

Tip: In plaats van raapstelen kun je ook rucola nemen.

Probeer ook eens deze salade met aardappels en andijvie.

kooktijd10 minutes
oven40 minutes
totale tijd50 minutes

ingrediënten

  • 400 g trostomaten
  • 7 el olijfolie
  • rasp van 1 biocitroen
  • 4 zuurdesemboterhammen, in stukken gescheurd
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 2 el rodewijnazijn
  • 400 g raapstelen

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de tomaten in dikke parten. Doe de tomaten in een ovenschaal en schep ze om met 2 el olijfolie en de citroenrasp. Bestrooi met wat grof zout. Rooster de tomaten 30 min. tot ze zacht zijn en schroeiplekjes hebben.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 200°C.
  • Scheur het brood in grove stukken en meng met 3 el olijfolie en wat zout. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster goudbruin in 10 min.
  • Doe intussen de ui en rodewijnazijn in een kommetje, laat ± 10 min. staan en giet af.
  • Meng in een kom de tomaten met het vocht en het geroosterde brood en laat 6-8 min. intrekken. Schep het tomatenmengsel luchtig om met de raapstelen en ui, breng op smaak met de rest van de olijfolie, peper en zout en verdeel over een grote schaal.

Voedingswaarde:

calorieën: 287kcal

|

eiwit: 7g

|

vet: 19g

|

koolhydraten: 20g
auteur: delicious.
RECEPTEN: MINTA NICOLAÏ | FOTOGRAFIE: SOPHIA VAN DEN HOEK |
STYLING: ANNEMIEKE PAARLBERG | BEREIDING: JESSICA LEK.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
panzanella met raapstelen
RECEPTEN: MINTA NICOLAÏ | FOTOGRAFIE: SOPHIA VAN DEN HOEK | STYLING: ANNEMIEKE PAARLBERG | BEREIDING: JESSICA LEK.