courgette frittata

Frittata is een Italiaanse variant op de omelet. Je kunt eindeloos met de ingrediënten variëren. Wij maken een courgette frittata met Griekse schapenkaas en bacon.

Hier vind je allerlei ideeën voor hartige hapjes, zoals zalm frittata of ricotta galettes.

courgettefrittata
hoofdgerecht | 4 personen

500 g courgette, grof geraspt
2 el extra vergine olijfolie
1 ui, fijngesneden
125 g bacon zonder zwoerd
6 eieren
75 g bloem
1 tl bakpoeder
125 g kasserikaas* of feta, grof geraspt
4 el dille, fijngesneden
plukjes dille ter garnering

Schep 1 tl zout door de courgette en laat ± 15 min. staan. Verwarm intussen de oven voor tot 180ºC.

Verhit ½ el olie in een ovenbestendige koekenpan en bak hierin de ui en bacon 5 min. op hoog vuur onder af en toe omscheppen tot de bacon knapperig is. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Verbrokkel de bacon.

Knijp zoveel mogelijk vocht uit de courgette. Klop de eieren los in een grote kom. Klop de bloem, het bakpoeder en 1 el olijfolie erdoor zodat je een glad mengsel krijgt. Voeg het baconmengsel, de courgette, kaas, dille en wat zout en peper toe.

Vet de koekenpan in met ½ el olie. Schenk het mengsel in de koekenpan en zet 50 min. in de oven of tot de frittata goudgeel en volledig gaar is. Strooi er nog wat dille over.

* Kasserikaas is een milde Griekse schapenkaas die heel goed smelt.

Bereiden ± 30 min. / oven 50 min.

RECEPTEN ALISON ADAMS FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING MICHELLE NOERIANTO BEREIDING JOHN HENSELER ILLUSTRATIES KAT CHADWICK BEWERKING DOSIA BREWER

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 4 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

courgette frittata