Het is weer voorbij die mooie zomer. En stiekem vinden we dat helemaal niet erg, want hoe heerlijk is het om je nu weer te laven aan soepen en stoofgerechten? Helemaal als het Thaise soep of curry is, zijn we blij.
Waarom? Onderstaande recepten zijn stuk voor stuk lekker vol en romig van smaak, maar met tropische hints. Zo kunnen we toch een beetje terugdenken aan die zomer. Thaise curry onderscheidt zich van Indiase curry door het ingrediëntengebruik. Zo vind in Thaise curry’s vaak verse kruiden en ingrediënten (denk: gember, citroengras).
Ook goed om te bekijken: 18x Thaise recepten waar de afhaal niet tegenop kan
Doordat de basis vaak is gemaakt met kokosmelk, is het gerecht vaak wat romiger en milder dan de Indiase varianten. Bij Indiase curry’s start je vaak met droge kruiden, uien, gember en knoflook en voeg je later tomaten, room of yoghurt toe.
Lees ook: zelf currypasta maken: 3 recepten voor korma, jalfrezi en Thaise groene curry
Thaise soep & curry-recepten om je aan op te warmen
Thaise soep
Bekijk ook: stoof met garnalen