Geen feest zonder taart en cadeautjes, toch? Ook tijdens pakjesavond mag een lekkere taart niet ontbreken, zoete baksels horen er nou eenmaal bij. Pepernoten, gevuld speculaas of marsepein, hoe zoeter, hoe beter!
Maar wat maakt nou dat een taart bij het sinterklaasfeest past? Ingrediënten zoals kaneel, chocolade, marsepein en speculaas geven elke taart die kenmerkende sinterklaassmaak. Je kunt ook mandarijn toevoegen voor een zoete twist, en je hebt een taart die perfect past in de Sinterklaas sferen.
Sinterklaas in het land? Speculaas en pepernoten komt u maar! Deze amandel-speculaastaart met laagjes is een echte showstopper en ook nog eens gruwelijk lekker. Leuk voor een verjaardag en natuurlijk Sinterklaasavond. En geloof ons: hij is écht niet zo moeilijk om te maken.
It’s beginning to smell a lot like Christmas! Niets zo leuk als je huis in kerstsfeer brengen en heerlijk zoet en kruidig laten geuren. Dus wees niet zuinig met de speculaaskruiden, kruidnagel en nootmuskaat. Extra leuk: serveer deze magische sugar & spice-cake onder kerstboom.
Deze pavlova met kastanje-speculaasroom is om je vingers bij af te likken. De nootachtige smaak van de kastanje met de zoete smaak van speculaas maken dat het perfect bij de herfst past. Op en top najaar dankzij dit heerlijke dessert.
meringuerol uit Ottolenghi Test Kitchen – Extra lekker
Er zijn er maar weinig die het hem nadoen: een miljoen Nederlandstalige kookboeken verkopen. Toch verrast het ons niet dat het Yotam Ottolenghi is gelukt. Sinds de komst van zijn Plenty in 2011, en daarmee de verrijking van mening Hollandse keukenkast en kookclub, zijn we hooked. En nu is er een nieuw kookboek!
Zelfgemaakte speculaas is natuurlijk het allerlekkerst. En al helemaal met amandelspijs! Dit recept komt uit Het Grote Sinterklaas Kookboek, dat helaas niet meer te koop is.Tip: Amandelspijs wordt lekkerder naar mate je het langer laat rijpen, dus begin daar eerst mee. Het deeg moet een dag rusten zodat de smaak van de specerijen nog intenser wordt.
Zoals al eerder benoemd zijn er een aantal specerijen die echt bij het sinterklaasfeest horen. Hiermee kun je aan een klassieke appeltaart of een cake een sinterklaas twist geven. Voeg bijvoorbeeld specerijen als kruidnagel, nootmuskaat, kaneel of een kant-en-klare speculaasmix toe aan deze appel-gembercake of maak je eigen amandelspijs en doe dit tussen een boerencake.
appel-gembercake met roomkaasglazuur
Het is nu ook weer tijd om ’s avonds zo’n heerlijk appeltoetje te serveren: een mooie appeltaart of deze appel-gembercake met glazuur. Op zachte cake leg je een dikke laag romige glazuur met frisse appel en pittige gember, klaar!
Ook liefhebbers van supermarktcake weten het heus wel: de beste cake bak je toch echt zelf. Alleen dán kun je hem serveren terwijl hij nog een beetje warm is. En de korst? Die is natuurlijk precies krokant genoeg! Handige tip: zorg ervoor dat je materialen schoon en dus vetvrij zijn.
tarte tatin: alles wat je wil weten om dé perfecte te maken
De oorsprong van de omgekeerde taart kent verschillende verhalen. Volgens bakker Issa Niemeijer-Brown was de tarte tatin een praktische oplossing voor het probleem van de soggy bottom. We delen Issa’s ultieme tips én geven je zijn recept uit Patisserie van de Bakker (genomineerd voor het gouden kookboek 2022).
Deze appelplaattaart bevestigt weer dat noten en appels voor elkaar gemaakt zijn. Tip: hou de noten lekker grof in het deeg dat geeft een crunchy bite. Op zoek naar nog meer appeltaart recepten? Bekijk dan deze lijst!