Er zijn talloze manieren om simpele gerechten op tafel te zetten, afhankelijk van wat voor soort kok je bent. Wat voor de één een simpel gerecht is, kan voor de ander aanvoelen als een culinaire Mount Everest. Toch zijn we ervan overtuigd dat deze verzameling recepten voor iedereen haalbaar is – zonder stress, met eenvoudige ingrediënten en binnen een redelijke tijd.
Bij delicious. verkiezen we in de meeste gevallen smaak boven eenvoud. Met een paar handige tips kun je gelukkig heel simpel zelf de recepten aanpassen. Ga bijvoorbeeld voor minder ingrediënten, want minder kan echt meer zijn!
Hoe je dat aanpakt? Kies één of twee verschillende kruiden in plaats van drie of vier. Eén soort olie, zout, of chili kan vaak al genoeg zijn. En in plaats van je eigen specerijenmix roosteren en malen kun je af en toe een kant-en-klare gebruiken uit de supermarkt, zoals garam masala of kerriepoeder. Hetzelfde geldt voor zuur: in plaats van zowel azijn als citrus in een recept kun je prima uit de voeten met één van de twee; verhoog gewoon de hoeveelheid.
Simpele gerechten van onze eigen Janneke Philippi
Janneke: ‘De opzet van wat we voor delicious. doen is altijd nagenoeg hetzelfde geweest: lekker eten voor het hele gezin met toegankelijke producten (veelal uit de supermarkt), zowel voor doordeweeks als in het weekend met gasten. Onze recepten hebben altijd iets verrassends. Dat kan in smaak, manier van bereiden of uiterlijk zijn.’
Van dips en taarten tot amuses en knappe voorgerechtjes: Janneke maakt het allemaal op haar simpel en snel manier. Maar om het je wat makkelijker te maken, hebben we hier alleen haar hoofdgerechten op een rijtje gezet.
Eenpansgerechten
Everybody’s darling! Een eenpansgerecht is het summum van simpele gerechten: het is makkelijk, duurt vaak niet lang, en je hebt naderhand maar één pan en een snijplank om af te wassen.
7x roerbak
Eigenlijk valt de roerbak onder de eenpanners, als een Aziatische subcategorie. Roerbakken doe je namelijk in een hete wok of ruime koekenpan op hoog vuur. Het allerbelangrijkste is de voorbereiding. Alle groenten, eiwitten en sauzen moeten klaarstaan voordat je het vuur een zwengel geeft, zodat niks aanbrandt en alles tegelijkertijd gaart.
Soep
De simpelste soepen maak je door wat groenten en smaakmakers samen te koken en te pureren. Wil je er een complete maaltijd van maken, roer er dan wat granen door zoals rijst, gort, of spelt – net wat je in de voorraadkast hebt staan. Vergeet ook de toppings niet, die maken het helemaal af en transformeren een simpel gerecht naar een wow-er-die-wow spektakel.
Simpele gerechten met bonen
Hummus aan de kant! Deze simpele gerechten met bonen zijn zo goed dat je ze eigenlijk overal bij/op wil eten. Maak dus vooral een extra grote portie. Vind je bonen koken nog een beetje lastig, na het lezen van dit artikel niet meer.
Pasta
Oh, pasta! We kunnen niet zonder jou! Omdat we altijd wel een pak gedroogde pasta en een blik tomatenpasta in huis hebben is het maken van een lekker maal zo gepiept. Natuurlijk is het wel een beetje saai om de hele tijd dezelfde pasta te maken, vandaar een paar lijstjes met onze favoriete simpele pasta gerechten.
Simpele cake recepten & desserts
Tot slot desserts die weinig moeite kosten, maar wel de moeite waard zijn!
Begin het jaar goed met deze gezonde recepten onder de 600 calorieën – die geen salade zijn