dit waren dé populairste recepten op Instagram in 2022

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Instagram is één van onze favoriete plekken om inspiratie op te doen. Hopelijk geldt dat voor jou ook én volg je @deliciousnederland al. Hieronder vind je onze recepten die massaal gedeeld en geliked werden.

Wat opvalt in deze lijst? Er komen vooral ook veel zoete recepten terug. Heb je nog wat uren vrij in de kerstvakantie, sla dan ook aan het bakken. Maak bijvoorbeeld de kaneel-laagjestaart uit ons jubileumnummer of de citroen-yoghurtcake.

knolselderijsoep met chorizo en gekarameliseerde appel
Er gaat niets boven een dampende kom soep. De heerlijke aardse smaak van knolselderij gaat perfect in deze soep met kruidige chorizo en zoete karamelappel.
Zin in meer aardse smaken? Probeer deze zoete aardappelsoep een keer.
naar recept
knolselderijsoep recepten met chorizo - delicious
espresso-martini tiramisu
Waarom kiezen tussen een espresso-martini of tiramisu? Je kunt je favoriete cocktail en dessert ook gewoon samenvoegen. Geloof ons: dat wordt fantastisch!
Begin 1 dag van tevoren met dit recept.
We hebben ook een heerlijke tiramisutaart!
naar recept
italiaans zoet
Noorse stoofpot met paddenstoelen, bacon & hazelnoten

Het is precies wat je wilt op een stralende herfstdag. Én het is alles wat je nodig hebt na een frisse, grijze dag waar je niet alleen de wind, maar ook de regen tegen had. Kortom: dit Noorse stoofpotje – soppstuing – bomvol boeiende smaakmakers is je nieuwe beste vriend.
In tegenstelling tot andere stoofpotten is hij lekker snel klaar: na 25 minuten kun je aanvallen. Liever vega? Ga dan voor plantaardige spekreepjes. Maak extra, want hier wil je meer van!
Dit recept komt uit de nieuwste delicious.. Het tijdschrift staat helemaal in het teken van recepten uit de hele wereld. Koop hem hier!
naar recept
recepten met paddenstoelen Noorse stoofpot
kaneel-laagjestaart met frosted druiven
Wij vieren dit jaar ons jubileum en maakten een feesttafel vol showstoppers. Onze laagjestaart met kaneel laat ieder gezelschap stilvallen en verlangen naar meer. Zet de bordjes en vorkjes maar klaar, want hier blijft geen kruimel van over!
Begin minstens 1 dag voor het feest aan dit recept.
Helemaal de smaak van laagjes te pakken? Dan is deze chocoladepavlova met kruidige peren en butterscotchsaus ook echt wat voor jou.
naar recept
kaneel-laagjestaart
spruitjesgratin met aardpeer & bechamel met kaneel en rozemarijn
Spruitjes combineren heel goed met een aardse wintergroente als aardpeer. En als je ze zo bereidt, onder een comfy dekentje van bechamel en rozemarijn, lust iedereen spruitjes! Je zou er zelfs een handje kaas aan kunnen toevoegen.
naar recept
spruitjesgratin
xl fruittaart
Je bent de koning te rijk met deze zomerse fruittaart en hij is heel, heel easy te maken. Door de vruchten in rijtjes op kleur te leggen, wordt het extra mooi. Het zijn net edelstenen! 
Ga je picknicken? Neem alles voor de taart apart mee. Leg de taartbodem op een grote broodplank en pak strak in folie, dan breekt hij niet. Extra handig: je hebt meteen een plateau om de taart op te serveren.
naar recept
fruittaart
citroen-yoghurtcake met hangop & citroensiroop
Grieks of Bulgaars, stand, roer of rechtstreeks van de boer: bijna iedereen heeft wel yoghurt in huis voor in de muesli of een smoothie. Ons idee: doe die yoghurt ook eens in taart voor een romige én toch fris-zure touch.
naar recept
cake citroen-yoghurtcake
zachte pistacherepen
Let's go nuts! Voor zoet uit het Midden-Oosten heb je wel een paar noten te kraken. Dus sla maar in die pistaches want je maakt er fantastische chewy repen mee. Deel ze uit of serveer zo'n zalige pistachereep naast een kop sterke koffie.
Maak een zoet buffet en zet deze ma'amoul koekjes ernaast.
naar recept
zachte pistacherepen
zoete & hartige panfocaccia
Heerlijk voor bij de lunch, salade of het onbijt: deze panfocaccia’s. Je kunt naar eigen smaak ingrediënten toevoegen of weglaten.
naar recept
panfocaccia
ricotta-tijmplaatcake met zomerfruit
Deze plaattaart zit vol zomerfruit en verwent zeker 24 gulzige gasten. Maak een mix van hard+zacht en zoet+zuur fruit. Wij gebruiken blauwe bessen, maar bramen, aardbeien of frambozen doen het ook wonderwel in deze lichte cake. Je kunt de cake eerder klaar hebben. Bak de cake ’s ochtends en bewaar hem dan op een koele plek tot serveren. Zo heeft het glazuur ook voldoende tijd om te drogen.
naar recept
plaattaart met zomerfruit en ricotta | delicious

Lees ook: de 12 populairste vega recepten van 2022

knolselderijsoep recepten met chorizo - delicious